Prepucavanje se nastavlja

Ured predsjednika: Da li je program polaganja vijenaca ministar obrane pripremao za Božić?

Hina

Foto: Vjertan Žganec Rogulja/Pixsell

Foto: Vjertan Žganec Rogulja/Pixsell

"Eto, nakon što je suočen sa činjenicama – dokumentima koje nije imao hrabrosti objaviti, a niti poslati Uredu predsjednika Republike Hrvatske – ministar obrane odvažno degradira sam sebe..."ZAGREB – Iz Ureda predsjednika Republike večeras su po drugi put danas objavili priopćenje vezano za program i organizaciju obilježavanja blagdana Svih Svetih, naslovljeno – “Da li je program polaganja vijenaca ministar obrane pripremao za Božić? U slučaju da bude potrebe”.


U razmjeni priopćenja između Ureda predsjednika Republike i Ministarstva obrane RH, iz Ureda predsjednika RH danas popodne su priopćili da MORH nije objasnio zašto ih nisu obavijestili o zajedničkom polaganju vijenaca za Sve svete, te je Ured na stranici www.predsjednik.hr objavio tri dokumenta vezana uz tu temu.


U reakciji na to priopćenje Ureda predsjednika RH, iz Ministarstva obrane RH su večeras naveli kako Ured predsjednika Republike manipulira javnošću s internom radnom verzijom programa, koji nije bio usuglašen niti služben.
Večeras je, pak, iz Ureda predsjednika Republike poslano novo priopćenje koje Hina prenosi u cijelosti:


“Eto, nakon što je suočen sa činjenicama – dokumentima koje nije imao hrabrosti objaviti, a niti poslati Uredu predsjednika Republike Hrvatske – ministar obrane odvažno degradira sam sebe. Svoj posao svodi na ‘organizaciju počasnih vodova, nosača vijenaca i svirača mirozova’. Što, očito, i nije daleko od istine. A zapovijed načelnika Glavnog stožera OSRH krajnje neprimjereno pokušava proglasiti ‘radnom i internom’. Što jest definitivno miljama daleko od istine, jer je načelnik GS jedini u ovoj priči pošteno odradio svoj posao. Po pravilima službe. Nakon svega, ostaje nam jedino zapitati: da li je program svečanog polaganja vijenaca ministar pripremao za Božić i Novu godinu? U slučaju da bude potrebno, kako kaže”, priopćeno je večeras iz Ureda predsjednika RH vezano za program i organizaciju obilježavanja blagdana Svih Svetih.