Trgovački sud u Splitu

Unovčeno Kerumovo zemljište u Drnišu

Hina

Foto BORIS SCITAR/VECERNJI LIST/PIXSELL

Foto BORIS SCITAR/VECERNJI LIST/PIXSELL Trgovački sud u Splitu donio je rješenje kojim se od 64.379 eura dobivenih prodajom drniškog zemljišta Keruma d.o.o u stečaju djelomično prebija tražbina njegovog razlučnog vjerovnika – tvrtke Lazina d.o.o koju vodi Kerumov dugogodišnji suradnik Tomislav Režić.


Rješenje je uslijedilo nakon prodaje dviju parcela ukupne površine od 3340 četvornih metara koje su krajem travnja bila dosuđene Režićevoj tvrtki, da bi najnovijom odlukom djelomična tražbina njegove tvrtke u iznosu od 57.224 bila prebijena s iznosom kupovnine.


Tvrtka Tomislava Režića, člana uprave i nadzornih odbora više tvrtki povezanih s Kerumom d.o.o,, uplatila je u postupku dražbovanja jamčevinu od 8.583 eura te je sudskim rješenjem oslobođena plaćanja kupovnine.
U sudskom rješenju navodi se i novo izvješće stečajne upraviteljice Keruma d.o.o u kojem je navedena procijenjena vrijednost Kerumove imovine koja još nije prodana te očekivana vrijednost unovčenja u visini od 202.669 eura. U preostaloj stečajnoj masi unovčena imovina – nekretnine u Drnišu sudjelovale su sa 31,8 posto.


Posljednja ročišta i sudske odluke uslijedile su i nakon rješenja kojim se zemljište Keruma d.o.o u stečaju u Lori dosudilo njegovoj supruzi – ponuditeljici i razlučnoj vjerovnici Fani Kerum koja je na javnoj dražbi za tu nekretninu ponudila 13.692 eura, odnosno desetinu procijenjene vrijednosti.


Prodaja je uslijedila nakon što je stečajna upraviteljica Keruma d.o.o lani u rujnu predložila Trgovačkom sudu u Splitu donošenje rješenja o prodaji građevinskog zemljišta u Lori od nešto više od 320 četvornih metara procijenjene vrijednosti od 136.928 eura.


Stečajna upraviteljica Natalija Mladineo predložila je prodaju te nekretnine uz odgovarajuću primjenu pravila ovršnog postupka o nekretninama te je u dokumentu istaknula da je na navedenom zemljištu bilo upisano i razlučno pravo u korist tvrtke Coast d.o.o, kojoj je, pak, direktor Kerumov nećak Igor Sapunar.