Prisega

Umjesto Ivana Domagoja Miloševića (HDZ) u Sabor dolazi Majda Burić

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Zbog odlaska HDZ-ova Ivana Domagoja Milošević napravljene su i izmjene u nekoliko saborskih odbora, gdje će ga zamijeniti stranački kolege Darko Sobota, Danica Baričević, Majda Burić i Marko PavićHrvatski sabor u petak je potvrdio prestanak zastupničkog mandata HDZ-ovog Domagoja Ivana Miloševića koji je podnio ostavku na dužnost, te dolazak na njegovo mjesto Majde Burić.


Majda Burić odmah je i prisegnula da će dužnost obnašati savjesno i odgovorno u skladu sa zakonom i Ustavom.


Zbog odlaska HDZ-ova Ivana Domagoja Milošević napravljene su i izmjene u nekoliko saborskih odbora, gdje će ga zamijeniti stranački kolege Darko Sobota, Danica Baričević, Majda Burić i Marko Pavić.
Sabor je potvrdio i daljnje mirovanje mandata Luki Brčiću (HDZ) i nastavak obnašanja dužnosti njegova zamjenika Vinka Zulima.


Osim toga potvrđene su izmjene u saborskim odborima zbog zamrzavanja mandata zastupnika koji su na lokalnim izborima osvojili dužnosti nespojive sa zastupničkom.


Konkretno riječ je o Tomislavu Tomaševiću (Možemo) koji je postao gradonačelnik Zagreba i IDS-ovom Tuliom Demetlikom koji je izabran za zamjenika istarskog župana, a koje će u odborima mijenjati Sandra Benčić, Urša Raukar Gamulin i Rada Borić odnosno Emil Daus.


Osim toga, zastupnici su podržali nekoliko izvješća, među kojima izvješće o radu policije za 2018. i 2019. godinu.


U drugo saborsko čitanje upućene su izmjene Zakona o obveznim odnosima.