Zahvala spasiocima

Ukrajinska odličja za hrabrost zaslužnima u saniranju posljedica potresa

Hina

Edina Zuko/PIXSELL

Edina Zuko/PIXSELL

Dobitnici priznanja su član Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo Josip Atalić, pripadnica interventnog tima Hrvatskog crvenog križa Matea Brižić, pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Petrinje Zvonimir Ljubičić i pripadnik HGSS-a Josip Granić. Visoka im je priznanja uručio zamjenik ravnatelja Državne službe Ukrajine za izvanredne situacije  Ruslan BiloshytzskyČetvero pripadnika intervencijskih službi koji su se istaknuli u saniranju posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji u utorak su, u sjedištu Stožera za za otklanjanje posljedica potresa u Petrinji, primili visoka ukrajinska odličja za hrabrost.


Dobitnici priznanja su član Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo Josip Atalić, pripadnica interventnog tima Hrvatskog crvenog križa Matea Brižić, pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Petrinje Zvonimir Ljubičić i pripadnik HGSS-a Josip Granić. Visoka im je priznanja uručio zamjenik ravnatelja Državne službe Ukrajine za izvanredne situacije  Ruslan Biloshytzsky.


“Želim zahvaliti svim spasiocima koji su od prvih minuta nakon potresa dali sve od sebe u akciji spašavanja kako bi pomogli ljudima stradalim u ovom strašnom potresu. Oni su učinili sve kako bi osigurali sigurnost građana i dali doprinos normalizaciji života. Danas imam tu čast da u ime ravnatelja Državne službe za izvanredne situacije gospodina Čičopkina dodijelim visoka ukrajinska priznanja najistaknutijim spasiocima”, rekao je Biloshytzky.
Uz izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Vasilja Kiriliča, svečanosti u petrinjskoj vojarni “Pukovnik Predrag Matanović”, nazočili su i potpredsjednik Vlade RH Boris Milošević te državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova RH Rober Kopal koji je zahvalio na priznanjima pripadnicima službi RH.


“Moram istaknuti da je ovo ujedno i priznanje svim pripadnicima službi za djelovanje u kriznim situacijama Republike Hrvatske i policiji, vojsci, HGSS-u, vatrogascima, Hrvatskom centru za potresno inženjerstvo, Hrvatskom crvenom križu i svima drugima. Zahvaljujem se Državnom službi Ukrajine za za izvanredne situacije i Veleposlanstvu Ukrajine u RH, kao i cijeloj Vladi Ukrajine na ovoj časti i svesrdnoj pomoći i donaciji koju je Ukrajina pružila Hrvatskoj nakon razarajućeg potresa”, rekao je državni tajnik Kopal.


Ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Vasilj Kirilič, dobitnicima visokog ukrajinskog državnog priznanja uručio je i prigodne poklone.