Stožer civilne zaštite

Ukinuta obvezna pauza u trgovinama radi dezinfekcije

Hina

Ilustracija -dućan / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Ilustracija -dućan / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Ukinuta je obvezna pauza od sat vremena između dvije smjene radi izmjene radnika i čišćenja i dezinfekcije prostora za prodavaonice koje rade dvokratnoZAGREB Nacionalni stožer civilne zaštite u nedjelju je ukinuo odluku o obaveznoj pauzi u radu trgovina  radi dezinfekcije prostora, za prodavaonice koje rade dvokratno, a preporuka je da se trgovine nastavljaju redovito čištiti i  dezinficirati u skladu s uputama HZJZ-a.


 


Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je danas, nastavno na povoljnu epidemiološku situaciju, donio Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, priopćeno je.
 


 


 


Ukinuta je obvezna pauza od sat vremena između dvije smjene radi izmjene radnika i čišćenja i dezinfekcije prostora za prodavaonice koje rade dvokratno.


 


Naravno, to ne znači da čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica više nisu potrebni, već je preporuka Stožera da se redovito provode čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica, sukladno preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), naveli su iz Stožera.


 


Iz Nacionalnog stožera podsjećaju da se zbog razvoja povoljne epidemiološke situacije nastavilo s ublažavanjem mjera.


više vijesti