Otvaranje od ponedjeljka

Udruge glazbenika i ugostitelja se izborile za promjenu prve odluke – u kafićima će ipak svirati glazba, ali ne preglasno

P. N.

Foto V. Sitnica / Zadarski list

Foto V. Sitnica / Zadarski list

Ranije je najavljeno kako će radno vrijeme ugostiteljskih objekata od ponedjeljka biti od 6 do 22 sata, a dopušten će biti samo rad na otvorenomIako je prvotno objavljeno da na terasama ugostiteljskih objekata koje počinju raditi od ponedjeljka neće smjeti svirati glazba, odluka je sinoć ipak promijenjena.


Udruge glazbenika i ugostitelja postigle su dogovor sa Stožerom te je dozvoljena glazba, uz uvjet da ne bude preglasna, doznao je Večernji list. Očekuje se da će danas biti objavljeno više detalja o ovom dijelu odluke, uključujući i limitiranje decibela.


Ranije je najavljeno kako će radno vrijeme ugostiteljskih objekata od ponedjeljka biti od 6 do 22 sata, a dopušten će biti samo rad na otvorenom. Na terasama s pleksiglasom moraju se osigurati otvori kako bi zrak strujao, a razmak između stolova mora biti minimalno tri metra, kako bi se među gostima osigurala razdaljina od metar i pol.
Toaleti će se smjeti koristiti uz maske, a na ulazu treba biti istaknuto dezinfekcijsko sredstvo.


Popuštaju se mjere vezane i za sport – dvorane u kojima su treninzi moraju biti provjetravane, najveći broj osoba ne smije biti viši od jedne osobe na 20 četvornih metara dvorane, a trenirati se mogu samo beskontaktni sportovi.


Produljuju se mjere vezane uz javni prijevoz, ograničenja prelaska granice, te mjere za trgovine i trgovačke centre. One ostaju na snazi najmanje do 15. ožujka. Na snazi ostaje i zabrana javnih događaja i okupljanja s više od 25 osoba.