Potpredsjednik Sabora na ledu

UDBA – ZAR JE TO SVE ŠTO IMA ZA REĆI? Milijan Brkić bez podrobnijih odgovora o ‘aferi sms’

Hina

foto: Denis Lovrović

foto: Denis Lovrović

Neodređeno je odgovorio i na upit brine li ga što je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović od SOA-e za tražila izvješće o 'aferi sms' rekavši da „predsjednica radi svoj posao u okviru svog djelokruga rada“.ZAGREB – Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić nije danas htio podrobnije odgovarati na pitanja o ‘aferi sms’ uz koju ga se veže niti detaljnije objašnjavati svoje navode od dan ranije da je evidentno da se u „operaciju uključila stara struktura Udbe“.


Upitan nakon sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost tko je Udba u HDZ-u, Brkić je kazao da je sve rekao jučer te da uopće nije spominjao HDZ.


“Spomenuo sam metode i obrasce na kojima rade i medijske operacije“, odgovorio je novinarima na pitanje tko mu radi o glavi.
Prije jučerašnje sjednice Predsjedništva HDZ-a Brkić je kometirao da je „zanimljivo da je protekli vikend proglašen malim Rankovićem“. „Koliko znam, on je bio suradnik onog zločinca Tita i pao je jer je prisluškivao Tita i Jovanku. Sad se mene stavlja u kontekst da sam prisluškivao ministra MUP-a, predsjednika Vlade, ne znamo samo tko je Jovanka u toj priči“, kazao je jučer.


Na novinarsko pitanje ‘tko je Jovanka’, nakon Odbora nije ponudio odgovor nego je uzvratio: “Nemam pojma, to vi nađite“.


Neodređeno je odgovorio i na upit brine li ga što je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović od SOA-e za tražila izvješće o ‘aferi sms’ rekavši da „predsjednica radi svoj posao u okviru svog djelokruga rada“.


Nakon sjednice Odbora u dvorani je s Brkićem ostao SDP-ov član tog tijela Franko Vidović koji je pred novinarima čvrsto zatvorio dvoja vrata.


Naknadno je u izjavi novinarima opovrgnuo da se zatvorio s Brkićem u prostoriji. „Osim nas dvojice bila je prisutna i tajnica Odbora. Zatvorili smo se službeno, mi činimo Pododbor koji se bavi predstavkama u slučaju policijskih načelnika Ante Podnara i Marka Došena. Dužni smo utvrditi činjenice je li bilo prekoračenja ovlasti od strane MUP-a prema njima ili su oni nešto zgriješili“, kazao je Vidović.


Dometnuo je da je uz njih dvojicu članica Pododbora i zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj koja je morala ranije otići.