Špica sezone

Udarni turistički vikend donio ogromne gužve u prometu. S obje strane Krčkog mosta kolone dulje od 4 kilometra

P. N.

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka 4 km koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon; kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko 3 km; kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko 2 kmNa svim cestama u Hrvatskoj danas je pojačan promet u smjetu mora i obrnuto prema unutrašnjosti te u priobalju. Vozači iz HAK-a savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.


“Predmet na kolniku na autocesti A6 na 5. km između čvora BOSILJEVO II i čvora VRBOVSKO u smjeru Rijeke. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Molimo korisnike za pojačan oprez”, dodaju iz HAK-a.


Pojačan je promet između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora. Kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 3 km, a kod NP Demerje oko 1 km. Kolona vozila u pokretu je između 204. i 187. km u smjeru Dubrovnika, kao i između čvora ZADAR 2 i tunela BRISTOVAC u smjeru Zagreba.
Na zagrebačkoj obilaznici pojačan je promet prema naplatnim postajama Lučko iz smjera Jankomira, dok je kolona osobnih i teretnih vozila ispred graničnog prijelaza Bajakovo duga oko 3 km.


Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka 4 km koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon; kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko 3 km; kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko 2 km.


Na Krčkom mostu u oba smjera kolone su duge oko 4 km.