Demonstracije u Zagrebu

Prosvjednici protiv covid potvrda pred Remetincem traže puštanje Franciškovića: “Sljedeći koji budu hapsili to ćemo biti mi”

P. N.

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

“Dosta je hapšenja, sljedeći koji budu hapsili to ćemo biti mi”, poručili su prosvjednici koji traže puštanje Marka Franciškovića 


 


 
Nekoliko desetaka prosvjednika koji su ranije danas ispred zatvora u Remetincu izrazili podršku uhićenom Marku Franciškoviću uputilo se prema Trgu Francuske republike, javlja televizija N1.


Kako javlja reporter televizije N1, prosvjednici okupljeni na Trgu Francuske republike poručuju kako je “dosta hapšenja, sljedeći koji budu hapsili to ćemo biti mi”.

Foto galerija: Prosvjed protiv covid potvrda u Zagrebu Foto: Davor KovačevićMeđu transparentima je i onaj s natpisom “jesmo li od 95. oslobođeni ili okupirani?” i “moje unuke nisu eksperiment”.


Podsjetimo, prosvjednici protiv covid potvrda okupili su se u subotu pred zagrebačkim zatvorom u Remetincu.


Uz transparente i zvižduke ispred Rementinca poručili su da ne daju cijepiti djecu protiv koronavirusa i da se ne daju ugnjetavati.


U Remetincu se nalazi Marko Francišković protiv kojega je pokrenuta istraga zbog javnog poticanja na terorizam tijekom ranijih prosvjeda protiv covid-potvrda, a prosvjednici danas pred Remetincem traže da ga se pusti na slobodu.


Uz prosvjednike je i policija, a okupljeni su donijeli i megafon te traže da se pritvorenog Franciškovića pusti na slobodu. Prosvjednici su donijeli i zastave, a u svojim porukama su uglavnom prozivali vladajuće političare.