Udruga Nikola Tesla

U Zagrebu obilježena 78. godišnjica smrti Nikole Tesle

Portal Novi list

Foto Udruga Nikola Tesla-Genij za budućnost

Foto Udruga Nikola Tesla-Genij za budućnost

Položeni su vijenci na spomenik Nikole Tesle u ZagrebuNa današnji dan, 7.siječnja 1943.godine u hotelu New Yorker u New Yorku, umro je veliki genij Nikola Tesla, te je iza sebe ostavio veliko nasljeđe na kojemu ćemo mu vječno biti zahvalni.


Tesla još uvijek živi u našim srcima i njegovim djelima.


“Polaganjem vijenaca na spomenik Nikole Tesle u Zagrebu u organizaciji Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost, gradonačelnika Grada Zagreba sa suradnicima i gospodina Milorada Pupovca, uz prigodan govor, odali smo počast velikom svjetskom geniju Nikoli Tesli i obilježili 78. godišnjicu njegove smrti”, poručuje Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost.
Događaju su prisustvovali članovi Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost, predstavnici Grada Zagreba, prof. dr.sc. Karolj Skala sa Instituta Ruđer Bošković te brojni štovatelji lika i djela Nikole Tesle kao i mediji.


Vijence su položili predsjednica Udruge Nikola Tesla- Genij za budućnost, Dragica Mihajlović zajedno sa gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandić i gospodinom Miloradom Pupovac.