RAZGOVOR PREMIJERA I PREDSJEDNIKA

U Vladi počela sjednica VNS-a: Upitno hoće li Plenković i Milanović postići bilo kakvo suglasje i zajedno se obratiti medijima

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Procjene govore kako bi predsjednik Zoran Milanović mogao tražiti primjenu članka 17 Ustava, koji znači suspendiranje nekih građanskih i ljudskih prava zbog aktualne ugroze

U Banskim dvorima upravo traje sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost.
Među raznim temama svakako je najvažnija reakcija na krizu s epidemijom koronavirusa.


Procjene govore kako bi predsjednik Zoran Milanović mogao tražiti primjenu članka 17 Ustava, koji znači suspendiranje nekih građanskih i ljudskih prava zbog aktualne ugroze, a donosi ga Sabor dvotrećinskom većinom.


Obzirom na zategnute odnose vrlo je upitno hoće li predsjednik Milanović i premijer Plenković nakon završetka sjednice dati zajedničku izjavu za medije.


Iz Ureda predsjednika Vlade oglasili su se priopćenjem u subotu u kojemu su objavili kako se sjednica održava u Banskim dvorima.
“Predsjednik Vlade rado će biti domaćin sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost u Banskim dvorima. Drago mu je da će predsjednik RH prvi put posjetiti obnovljenu dvoranu “Bana Jelačić”. Dnevni red je dogovoren, a termin sastanka je u ponedjeljak, 23. studenoga, u 14 sati. Prozori će biti otvoreni!”, poručili su.


Dogovor o održavanju sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, uslijedio je nakon mnogo nesuglasica na relaciji Banski dvori – Pantovčak.


Sjednica se odvija uz poštivanje strogih epidemioloških mjera, prostorije u Vladi se učestalo provjetravaju.