PREVENCIJA

U Splitu počinje izrada zaštitnih maski, već danas bit će proizvedeno 2.000

Hina

Foto/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto/Dusko Jaramaz/PIXSELL

"Dvadesetak naših radnica već danas će izraditi oko 2000 maski koje su od pamuka i perive su, što znači da će ih se moći koristiti više puta," rekla je Edita MaretićSPLIT – Splitska ustanova DES u petak je počela s izradom oko 10.000 zaštitnih maski za prevenciju od koronavirusa, doznaje se od ravnateljice te ustanove Edite Maretić.


“Dvadesetak naših radnica već danas će izraditi oko 2000 maski koje su od pamuka i perive su, što znači da će ih se moći koristiti više puta,” rekla je Maretić Hini.


Najavila je kako će sredinom idućeg tjedna biti završeno svih 10.000 zaštitnih maski, koliko je do sada naručeno. Maske će biti bijele, zelene i modre boje, kazala je.
Izradu maski u DES-u naručile su razne odgojne i ustanove socijalne skrbi te zdravstvene ustanove i privatne tvrtke sa splitskog područja i iz drugih dijelova Hrvatske.


Zbog velike potražnje zaštitnih maski, DES se planira orijentirati na njihovu stalnu proizvodnju. “Već su nam se javili distributeri koji su spremni plasirati na tržište maske proizvedene u DES-u”, kaže Maretić.


Splitska ustanova DES angažirana je na zapošljavanju, radu i profesionalnoj rehabilitaciji osoba s invaliditetom.