Virus među učenicima

U samo tjedan dana broj zaraženih školaraca se – udvostručio. PGŽ po broju slučajeva odmah iza Zagreba

Ingrid Šestan Kučić

Istovremeno s porastom broja zaraženih učenika, raste i broj učenika u samoizolacijiU svega tjedan dana broj učenika zaraženih koronavirusom se udvostručio.


Naime, prema jučerašnjim podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, zaraženo je 3.455 učenika, dok je prošli tjedan u školama bilo 1.758 zaraženih učenika.


Najveći broj pozitivnih učenika je na području Grada Zagreba, njih 993, a neslavno drugo mjesto prema broju zaraženih učenika zauzimaju škole Primorsko-goranske županije koje broje 390 pozitivnih učenika, dok se s 368 zaraženih školaraca na treće mjesto smjestila Splitsko-dalmatinska županija.
Među zaraženim učenicima više je osnovaca, njih 2.067 u cijeloj Hrvatskoj, dok su u PGŽ-u pozitivna 223 osnovnoškolca i 167 srednjoškolaca. Najmanji broj zaraženih učenika ima pak Ličko-senjska županija, njih ukupno 29.


Istovremeno s porastom broja zaraženih učenika, raste i broj učenika u samoizolaciji, iako u slučaju pojave zaraze u razredu čitav razred ne mora nužno u samoizolaciju, već se ona može odrediti samo onim učenicima koji su sjedili u istoj klupi i unutar polumjera od dva metra od oboljelog učenika.


U PGŽ-u je u samoizolaciji 1.147 školaraca, od čega je 716 osnovaca i 431 srednjoškolac. Najveći broj učenika u samoizolaciji ima Grad Zagreb, njih 2.756.