Ograničenje kretanja

U režimu ograničenog kretanja postoje i iznimke. Iz policije pojasnili tko će moći putovati bez propusnice

P. N.

snimio Damir Škomrlj

snimio Damir Škomrlj

On je pojasnio da će svi koji budu htjeli putovati iz županije u županiju morati imati "iskaznicu, drugu identifikacijsku ispravu ili dokument s kojim se može dokazati pripadnost jednoj od navedenih skupina".Načelnik Sektora zagrebačke policijske uprave Davor Posilović gostova je u središnjem Dnevniku HTV-a, gdje je pojasnio tko će biti iznimka pri predstojećem ograničenju kretanja za blagdane.


Kao i proljetos, rekao je Posilović, “postoje određene kategorije osoba i situacija, koje će biti izuzete od postojeće odluke”.


– Radi se o osoblju nužnom za održavanje prometa i opskrbu, dnevnim migracijama zaposlenih u službama koje su bitne za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavi lijekova, sanitetskog materijala i slično, pacijentima koji zahtijevaju medicinsku skrb, putovanju na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće, rekao je načelnik Sektora PU zagrebačke.
On je pojasnio da će svi koji budu htjeli putovati iz županije u županiju morati imati “iskaznicu, drugu identifikacijsku ispravu ili dokument s kojim se može dokazati pripadnost jednoj od navedenih skupina”.


– Kad se kaže dokument onda u obzir dolazi i dokument koji izdaje poslodavac, rekao je Posilović.


U svim ostalim slučajevima, građanima će pri putovanju iz županije u županiju trebati propusnica, uključujući i one koji na posao idu u drugu županiju, izvan mjesta prebivališta ili boravišta.


– U iznimnim situacijama koje nisu pokrivene odlukom, dozvole će moći izdavati i ravnateljstvo civilne zaštite, rekao je Posilović.