Misteriozne okolnosti

U priči oko Bandićeve smrti pojavio se još jedan sumnjiv detalj. Nije nazvana hitna, već direktno – ravnatelj

P. N.

Foto D. Kovačević / G. Stanzl PIXSELL

Foto D. Kovačević / G. Stanzl PIXSELL

Po službenoj verziji, Bandića je srčani udar pogodio u kući poduzetnika Sergija Ivanovića. Kasnije je otkriveno da stan u istom kvartu ima i Bandićeva mlada suradnica Natalija PricaU priči oko sve sumnjivijih okolnosti posljednjih sati života nedavno preminulog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića pojavio se još jedan ne baš logičan detalj.


Nakon što ga je pogodio infarkt, u kobnoj noći 27. veljače nije nazvan pozivni centar Hitne pomoći, već direktno ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Žarko Rašić, doznali su novinari 24 sata. Nastavni zavod je direktno pod ingerencijom Grada Zagreba, a tek je Rašić potom nazvao dispečerski centar da da upute vozila Hitne pomoći.


On, međutim, tvrdi da nije neobično da se zvalo njega direktno, umjesto hitnu pomoć.
“Već smo imali slučajeva da nazovu direktno mene, zamjenicu, predstojnika nekog ureda. Takvih poziva zna biti četiri-pet dnevno. Nije to bio nikakav posebni tretman. Zovu nas direktno i za građane, ali i za ljude na položajima. Nije to ništa neubičajeno”, odgovara Rašić i dodao da je za sve ostale upite nadležna gradska Služba za informiranje.


24 sata podsjećaju kako je liječnik Gzim Redžepi, koji je Bandića navodno reanimirao kobne noći, kasnije izjavio da je on osobno zvao Hitnu pomoć i da su brzo došli. List uz to kaže da ima potvrdu informacije da je ravnatelja Rašića nazvao Vjekoslav Jeleč, pročelnik gradskog Ureda za zdravstvo i također suradnik pokojnog gradonačelnika. On se dosad nije spominjao kao sudionik druženja te večeri.


Po službenoj verziji, Bandića je srčani udar pogodio u kući poduzetnika Sergija Ivanovića. Kasnije je otkriveno da stan u istom kvartu ima i Bandićeva mlada suradnica Natalija Prica. Sve je više neslužbenih potvrda da je Hitna po Bandića došla upravo u stan koji ona koristi.