3.600 doza

U Petrinji počelo cijepljenje i novim cjepivom Moderna: Cjepivo primili pripadnici hitnih službi i osobe starije od 65 godina

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Prvo je novo cjepivo protiv koronavirusa primilo osamdesetak pripadnika hitnih službi i osoba starije od 65 godina. Nakon Petrinjaca, cijepljenje se nastavlja u Popovači gdje će se cijepiti zdravstveni djelatnici.PETRINJA – Epidemiolozi su u srijedu na petrinjskom području počeli cijepljenje građana i novim cjepivom Moderna, protiv bolesti Covida-19.


Kako je riječ o potresom ugroženom području, gdje je rizik širenja koronavirusa povećan, odlučeno je da se cjelokupna prva pošiljka cjepiva Moderna, od 3.600 doza, uputi upravo u Petrinju.


Prvo je novo cjepivo protiv koronavirusa primilo osamdesetak pripadnika hitnih službi i osoba starije od 65 godina. Nakon Petrinjaca, cijepljenje se nastavlja u Popovači gdje će se cijepiti zdravstveni djelatnici.
Budući da je na potresom stradalom području, bilo nemoguće poštivati sve propisane mjere i preporuke epidemiologa, jer je prioritet bio spašavanje ljudskih života, raščišćavanje ruševina i hitni privremeni smještaj ljudi, to je područje dobilo prednost pri cijepljenju.


Široka akcija cijepljenja protiv koronavirusa traje već nekoliko dana. Dosad je u Sisačko-moslavačkoj županiji cijepljeno ukupno oko 3400 osoba.