Ilegalna gradnja

U Medulinu počelo rušenje bespravno sagrađenih objekata

Portal Novi list, Hina

Foto Općina Medulin

Foto Općina Medulin

Državni inspektorat izdao je rješenje o uklanjanju šest objekataNa području općine Medulin počelo je u utorak dugoočekivano rušenje bespravno sagrađenih objekata, nakon što su stručne službe utvrdile da neke građevine nisu legalne općinsko komunalno redarstvo upućeno je na teren kako bi snimilo stanje na terenu, javili su iz općine Medulin.


Po završetku očevida predane su prijave Državnom inspektoratu, koje je za šest objekata izdalo rješenje o uklanjanju.


Vlasnici bespravnih objekata su po zaprimanju rješenja uz nadzor Državnog inspektorata samostalno počeli uklanjati bespravno sagrađene objekte.
“Početak rušenja objekta na području Medulina rezultat je dugogodišnjih napora općine i suradnje s Državnim inspektoratom, a konačno dovodi do konkretnih zahvata u prostoru, poručio je načelnik općine Medulin Ivan Kirac.


Općinske stručne službe redovito provode uvide na terenu i prijavljuju bespravno sagrađene objekte Državnom inspektoratu, čime prestaje naša nadležnost, dodao je.


Kirac poručuje kako ga raduje što je općina Medulin napokon došla na red, tako da njezina dugogodišnja borba s bespravnom gradnjom nije bila uzaludna.


“Očekujemo daljnja rušenja bespravno sagrađenih objekata na našem području. Nastavit ćemo i dalje uporno prijavljivati bespravnu gradnju, a vjerujemo da će nas država u tome pratiti“, kaže Kirac.