Cure detalji iz istrage

U medije puštena informacija da je uhićeni šef Janafa bacio svoje mobitele u Savu. Policija ih je izronila. Evo kako se ponašao dan prije početka policijske akcije

P. N.

foto: Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

foto: Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

Prekinuo je svaku telefonsku komuinikaciju, počeo prebacivati određene stvari iz svog stana i spremati ih na različita mjesta.

Predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević pokušao se riješiti svojih mobitela nakon što je saznao da je pod istragom.


Izvori iz istrage za Jutarnji list su otkrili da je Kovačević, na dan kad je doznao da je meta istrage, svoje mobilne uređaje bacio u Savu. U to vrijeme, međutim, njega su istražitelji već pratili pa su znali gdje su mobiteli bačeni. Izvori tvrde da je Kovačevićeva pratnja odmah alarmirala ronioce, koji su mobitele uspjeli naći na dnu rijeke. Sadržaj mobilnih telefona, navode, bit će spašen.
Također, izvori iz istrage tvrde da se Kovačević zadnjih dana istrage ponašao “normalno”, sukladno svojoj rutini, sve do srijede poslijepodne kad se to promijenilo. Tad je, po svemu sudeći, doznao da je zanimljiv istražiteljima. Navodi se da se u tom trenutku počeo ponašati “hektično”, voziti se Zagrebom od lokacije do lokacije. Prekinuo je svaku telefonsku komuinikaciju, počeo prebacivati određene stvari iz svog stana i spremati ih na različita mjesta. Tako je policija zaključila da je Kovačević doznao za istragu i skoro uhićenje.


Policija vjeruje da je Kovačević pokušavao sakriti kompromitirajuće materijale, a u tom uvjerenju osnažilo ih je spomenuto bacanje mobilnih uređaja u rijeku.


Zato je policija ubrzala djelovanja pa je pretraga Kovačevićevih prostorija obavljena već u srijedu navečer, umjesto u četvrtak ujutro, kako je to prvotno bilo zamišljeno. Iz istrage se doznaje i da je Kovačević raspolagao višemilijunskim iznosima na svojim računima, a novac u banci sad mu je blokiran i po svemu sudeći policija će nastojati utvrditi njegovo porijeklo.