Titov rođendan

U Kumrovcu obilježen Dan mladosti: ‘Virus šovinizma je gori od virusa korone’

Hina

Foto Borna Filić PIXSELL

Foto Borna Filić PIXSELL

Predsjednik Saveza društava Josip Broz Tito Jovan Vejnović smatra da je Tito simbol jednog vremena u kojem su postizani izvanredni ekonomski, socijalni, društveni i kulturni rezultati koji danas nisu takvi kao što su nekad biliPolaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika Josipa Broza Tita u Kumrovcu, delegacije Krapinsko-zagorske županije, Općine Kumrovec i Udruge Josip Broz Tito obilježile su u subotu »Dan mladosti – radosti«.


Predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH Franjo Habulin podsjetio je kako se manifestacija »Dan radosti – mladosti« održava svake godine u Kumrovcu, no ovog je puta zbog situacije uzrokovane koronavirusom organizirano skromno druženje uz spomen na Josipa Broza Tita.


»Tito je imao poseban odnos prema mladim ljudima i danas kada slavimo mladost, onda se moramo prisjetiti da su upravo mladi ljudi u Narodnooslobodilačkoj borbi u 2. svjetskom ratu iznijeli najveći teret i podnijeli najveće žrtve da bi bila ostvarena pobjeda«, kazao je Habulin dodavši kako je mladost nosila teret i poslijeratne izgradnje zemlje, a na mlade se računa i danas.
Predsjednik Saveza društava Josip Broz Tito Jovan Vejnović smatra da je Tito simbol jednog vremena u kojem su postizani izvanredni ekonomski, socijalni, društveni i kulturni rezultati koji danas nisu takvi kao što su nekad bili.


»Imamo problema danas s virusom korone, on će vjerojatno ipak nekako završiti. Ali mi 30 godina bolujemo od virusa šovinizma i nacionalizma koji ne prestaje, već se održava na stalnoj radnoj temperaturi«, izjavio je Vejnović i dodao da oni, kao Savez, u fokus stavljaju širenje prijateljstva, komunikacije i suradnje.


Zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek dodala je da su se okupili kako bi se prisjetili Josipa Broza Tita kao ličnosti koja je obilježila povijest 20. stoljeća i koju su, kaže, cijenili diljem svijeta.