Borba s pandemijom

U Istri umrlo pet covid-19 pozitivnih osoba, od kojih dvije bez komorbiditeta

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Tijekom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici Pula umrlo je pet covid-19 pozitivnih osoba u dobi od 87, 77, 74, 66 i 65 godina od kojih su tri osobe s pridruženim kroničnim bolestima a dvije osobe su bez komorbiditetaNovih 258 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istarskoj županiji u protekla 24 sata dok je u pulskoj bolnici umrlo pet osoba, od kojih  dvije bez komorbiditeta, izvijestio je u srijedu istarski Stožer civilne zaštite.


Prema dnevnom izvješću županijskog Stožera civilne zaštite, tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 672 uzoraka briseva na covidD-19, potvrđeno je 258 novozaraženih osoba s istarskog područja. Od jučer se oporavilo 176 osoba.


U pulskoj Općoj bolnici na liječenju se nalazi ukupno 73 pacijenata, od kojih je na Odjelu za infektologiju 65 osoba, a u respiracijskom centru osam osoba. Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici Pula umrlo je pet covid-19 pozitivnih osoba u dobi od 87, 77, 74, 66 i 65 godina od kojih su tri osobe s pridruženim kroničnim bolestima a dvije osobe su bez komorbiditeta.
“Broj novozaraženih je, nažalost, stabilno visok, a objektivno je za očekivati da će i porasti. No, nadam se ne i enormno. Nažalost, povećava se i broj hospitaliziranih,i svi su oni u ozbiljnom stanju, imaju opasne kliničke slike i svi su u opasnosti” – izjavio je načelnik Stožera Dino Kozlevac.