Županijski stožer

U Istri samo tri novozaražene osobe, ali situacije u pulskoj bolnici je još “prilično nategnuta”

Hina

Foto Srecko Niketic/PIXSELL

Foto Srecko Niketic/PIXSELL

Trenutno je u Istri 284 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 978 osobaSamo tri novozaražene osobe potvrđene su u Istri u posljednja 24 sata nakon što je tijekom subote ispitano 325 uzoraka briseva na covid-19, izvijestio je u nedjelju istarski Stožer civilne zaštite.


“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 325 uzoraka briseva na covid-19 te su potvrđene tri novozaražene osobe s područja županije. Kod dvije osobe epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja Rijeke i Italije”, naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.


U epidemiološkoj obradi nalazi se jedna osoba.
U međuvremenu oporavila se 21 osoba, trenutno je u Istri 284 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 978 osoba. Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 49 osoba, od toga je šest osoba u respiracijskom centru.


“U bolnici je situacija prilično nategnuta. Morat će se smanjivati broj djelatnosti prema građanima. Inicijativa ravnateljice pulske bolnice dr. Irene Hrstić, urodila je plodom na način da je 27 liječnika istarskih domova zdravlja, Zavoda za hitnu medicinu i Poliklinike Oxy iskazalo spremnost pomoći Općoj bolnici Pula, što će uvelike pomoći u ovoj situaciji i omogućiti da bolnica uz veliko zalaganje svojih djelatnika zadrži postojeću djelatnost pružanja zdravstvene skrbi prema građanima i zaraženim pacijentima “, istaknuo je načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac.