"Neka se strpe"

U Istri ni jednog slučaja zaraze, šef Stožera svejedno traži od organizatora da odustanu od zabava

Hina

Ilustracija / Foto Filip Brala/PIXSELL

Ilustracija / Foto Filip Brala/PIXSELL

Neka se još malo strpe da ne bi ugrozili ovu sezonu, koja je zadnjim razvojem događaja ionako u opasnosti, poručuje Dino KozlevacU protekla 24 sata u Istri nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze, nakon što je ispitano 155 uzoraka briseva na covid-19, izvijestio je u nedjelju istarski Stožer civilne zaštite, a njegov načelnik još je jednom pozvao organizatore raznih evenata po plažama i objektima da odustanu od njih.


U mjerama samoizolacije su 204 osobe. U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su dvije osobe.


Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac pozvao je još jednom organizatore raznih evenata po plažama i objektima da odustanu od njih.
“Svi smo svjesni činjenice da su mladi željni zabave, ali neka se još malo strpe da ne bi ugrozili ovu sezonu, koja je zadnjim razvojem događaja ionako u opasnosti. U Istri boravi oko 200 tisuća turista i jasno da se ne mogu kontrolirati poštuju li svi u Istri epidemiološke mjere, jer je broj gostiju velik te je njihova kontrola praktički nemoguća” – rekao je Kozlevac.


Stoga je još jednom pozvao građane da drže razmak, da nose maske i da dezinficiraju ruke, a one koji se još nisu, da se cijepe jer je, istaknuo je, u cijepljenju ključ uspjeha u borbi protiv koronavirusa.