evisitor

U Hrvatskoj trenutno boravi 213.000 turista: Najviše je gostiju iz Njemačke, prednjače Istra i Kvarner

Alenka Juričić Bukarica

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Ovo je potvrda da turisti Hrvatsku gledaju kao sigurnu destinaciju za svoj boravak i odmor, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina BrnjacPrema prvim podacima iz sustava eVisitor, danas je premašena brojka od 200.000 turista u jednom danu. Naime, u Hrvatskoj boravi trenutno 213.000 turista od čega je 183.000 stranih turista, a 30.000 domaćih, javili su iz Ministarstva turizma i sporta (MINTS).


Najveći broj noćenja ostvarili su turisti iz Njemačke i to više od 50 tisuća, zatim slijede domaći turisti odnosno turisti iz Hrvatske koji su ostvarili više od 30 tisuća noćenja, turisti iz Slovenije koji su ostvarili gotovo 27 tisuća noćenja, turisti iz Austrije s 26 tisuća noćenja, turisti iz Poljske sa 17 tisuća noćenja te turisti iz Češke koji su ostvarili više od 16 tisuća noćenja.


Najviše noćenja ostvareno je u Istri, i to više od 70 tisuća, te na Kvarneru na kojem boravi oko 43 tisuće turista. Na trećem je mjestu Splitsko-dalmatinska županija s oko 34 tisuće gostiju
– Ovo je potvrda da turisti Hrvatsku gledaju kao sigurnu destinaciju za svoj boravak i odmor. Napravili smo sve preduvjete za to, a poštivanje epidemioloških mjera i dalje je ključno kako bi se zadržala ova povoljna epidemiološka situacija te kako bismo ostvarili uspješnu sezonu, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.