"Pogled u plavo"

U eko-akciji očišćen Mali porat i lukobran u Vodicama

Hina

Ilustracija / Foto Bojan PURIĆ

Ilustracija / Foto Bojan PURIĆ

Tijekom vikenda ronioci su očistili Mali porat, veliki i mali lukobran te izvadili više od 14 četvornih metara različitog otpada; gume, plastike, stakla i ostalogZahvaljujući projektu “Pogled u plavo” i ekološkoj akciji čišćenja vodičkog podmorja, tijekom vikenda ronioci su očistili Mali porat, veliki i mali lukobran te izvadili više od 14 četvornih metara različitog otpada; gume, plastike, stakla i ostalog.


U ekološku akciju čišćenja uključili su se ronioci Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite RH Zagreb i Split te ronilački tim DIP CZ Šibenik, Split i Zagreb, zatim članovi Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic, RK Roniti se mora Šibenik, AdriatiCro Zagreb, RK Solin i Športski ribolovni klub Mali porat.


Veliki doprinos dala su i djeca skauti koji su se sa zadovoljstvom pridružili akciji uz podršku Ronilačkog centra Vodice Dive.
Projekt “Pogled u plavo” promovira Hrvatsku kao ronilačko i turističko odredište, ljepote hrvatskog podmorja i ronjenje, a tijekom dva dana promotivno-edukativnog projekta u Vodicama više od 250 posjetitelja i građana imalo je priliku uživati u čarima i ljepotama ronjenjenja pod punom ronilačkom opremom i uz stručno vodstvo instruktora.


“Pogled u plavo” posjetio i gradonačelnik Vodica Ante Cukrov zadovoljan što je projekt sjajno prihvaćen, posebice među najmlađima, kako bi zavoljeli ronjenje, ali i shvatili važnost očuvanja prirode i morskog okoliša, stoji u priopćenju.