Rade volonterski

U Dugoj Resi zamjenici gradonačelnika odrekli se plaće, djeca dobila igrališta i laptope

Portal Novilist.hr

Foto Grad Duga Resa

Foto Grad Duga Resa

Novcem od svojih plaća Katarina Srakočić je uredila dječja igrališta, dok je Furdek kupio informatičku opremu za škole ukupno vrijednu 256 tisuća kunaDUGA RESA Zamjenici gradonačelnika Duge Rese Tomislava Boljara, Miroslav Furdek i Katarina Srakočić dužnost obavljaju volonterski. Oboje su se odrekli plaće, a novac je iskorišten kako bi se poboljšali uvjeti za igru i učenje mališana u Dugoj Resi. 


Novcem od svojih plaća Katarina Srakočić je uredila dječja igrališta, dok je Furdek kupio informatičku opremu za škole ukupno vrijednu 256 tisuća kuna.


– Dio naših predizbornih obećanja da ćemo raditi na društvu znanja u Dugoj Resi te informatizaciji i opremanju škola iznad standarda, onoliko koliko nam mogućnosti dozvoljavaju, sada i ostvarujemo. U ovom trenutku u našim osnovnim školama postavljeno je 29 projekcijskih platna, 28 projektora, a sada ćemo uručiti i 30 računala, svakoj školi po 14 laptopa i dva za Učenički dom. Želimo da naša djeca budu pripremljena za društvo znanja, za konkurenciju i za borbu u 21. stoljeću na tržištu rada. Uz nadu da neće svi otići raditi izvan Hrvatske, jer ovdje ima dovoljno prostora, a i kurikularna reforma koja se provodi vjerujem da će dati rezultate, rekao je dr. Miroslav Furdek na press konferenciji, prenosi KAportal.
Računala su nabavljena putem javnog natječaja, a Furdeku je drago da su dobavljači, domaća tvrtka Comel iz Karlovca, jer na taj način škole imaju osiguran i kvalitetan servis za navedenu opremu.


– Bez odluke dr. Furdeka da će biti volonter ovo ne bi bilo moguće, zato sa zadovoljstvom mogu reći da ćemo društvo znanja i dalje razvijati. Ovo je prva faza, a već do kraja ove godine planiramo realizirati drugu fazu koja će obuhvatiti dodatno opremanje informatičkih učionica za Srednju školu, obje osnovne škole, a probat ćemo uklopiti i Učenički dom.


Osim informatičkih učionica planiramo u dogovoru s ravnateljima opremanje i kemijskih kabineta, tehničkih i fizikalnih učionica, jer želimo da nam škole budu i zanimljive, objasnio dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar.


U drugoj fazi za koju se planira do kraja godine prikupiti oko 370 tisuća kuna čime bi se opremile tri informatičke učionice, a nastavak ulaganja u nadstandard dugoreških škola slijedi i u narednim godinama, javlja KAportal.