Strah od virusa

TRIJAŽA NA RUPI I PASJAKU: Kontejneri i epidemiolozi su na granici. U PG županiji pod nadzorom tridesetak osoba

Hina

snimio Roni Brmalj

snimio Roni Brmalj

U Primorsko-goranskoj županiji trenutačno je pod nadzorom epidemiologa zbog moguće infekcije koronavirusom 30-ak osoba, a pronađena je, ali još nije javno objavljena, lokacija u županiji na kojoj bi oboljeli mogli biti u izolaciji.RIJEKA – Kontejneri za epidemiološki i sanitarni pregled u kojima će se provoditi trijaža osoba za koje se procijeni da bi nakon ulaska u Hrvatsku trebale biti pod nadzorom epidemiologa dopremljeni su na granične prijelaze Rupu i Pasjak, potvrđeno je iz primorsko-goranske PU i županijskog Stožera za zarazne bolesti.


Iz stožera su još rekli da je ispred zgrade županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Rijeci postavljen šator Crvenog križa u kojemu će se primati i obrađivati osobe za koje će biti određen nadzor epidemiologa. Šator je postavljen kako se u prostorijama zavoda ne bi stvarala gužva i kako bi se osiguralo veće strujanje zraka.


U Primorsko-goranskoj županiji trenutačno je pod nadzorom epidemiologa zbog moguće infekcije koronavirusom 30-ak osoba, a pronađena je, ali još nije javno objavljena, lokacija u županiji na kojoj bi oboljeli mogli biti u izolaciji.
Rano jutros u riječku Kliniku za infektivne bolesti primljeno je devet osoba koje su se vratile nakon rada u Italiji, a njihovi uzorci poslani su u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, iz koje se očekuju nalazi.


Iz županijskog Stožera za zarazne bolesti u utorak su poručili da ne treba stvarati paniku, ali treba postupati po preporukama koje uključuju pojačane mjere opreza i pridržavanje preporučenih higijenskih mjera.