Pandemija

Tri slučaja britanskog soja koronavirusa potvrđena u Dubrovniku i Konavlima

Hina

Foto Goran Kovacic/PIXSELL

Foto Goran Kovacic/PIXSELL

„Pozivamo još jednom sve sugrađane na striktno pridržavanje epidemioloških mjera. Pridržavanje je najbolja zaštita od brzog širenja virusa, posebice novog, britanskog soja“, poručuju iz Dubrovačko-neretvanske županijeOd 14 uzoraka testova na Covid-19 koji su iz Dubrovačko-neretvanske županije poslani na sekvencioniranje, prisutnost britanskog soja utvrđen je za njih tri, i to kod dvije osobe iz Konavala i jedne iz Dubrovnika, objavili su u utorak iz Dubrovačko-neretvanske županije.


Ističu kako je to vjerojatno ubrzalo širenje virusa na širem dubrovačkom području, budući da se britanski soj širi i do 50 posto brže od običnog.


„Pozivamo još jednom sve sugrađane na striktno pridržavanje epidemioloških mjera. Pridržavanje je najbolja zaštita od brzog širenja virusa, posebice novog, britanskog soja“, poručuju iz Dubrovačko-neretvanske županije.
Županijski Stožer civilne zaštite ranije danas je priopćio da su u posljednja 24 sata na području Dubrovačko-neretvanske  županije zabilježene 72 novozaražene osobe koronavirusom, a 43 osobe su se oporavile. U županiji je trenutno 629 aktivnih slučajeva zaraze, a u samoizolaciji je 1427 osoba.