Hrane ima dovoljno

Trgovci apeliraju: Ne pretjerujte s kupovinom, ugrozit ćete druge

Hina

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

"U potpunosti razumijemo vašu brigu, ali moramo upozoriti da kupovinom više no što vam je potrebno, izlažemo druge osobe koje bi mogle ostati bez potrepština. Potrepština ima dovoljno za sve ukoliko smo solidarni i radimo zajedno", kažu trgovci.Udruga trgovine Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u ponedjeljak ističe da prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština ima dovoljno, te poziva kupce da ne pretjeruju s kupljenim količinama i da prilikom kupnje vode računa o zaštiti svoga, i zdravlja zaposlenih u trgovini.


“Razumijemo da ste u ovim trenucima zabrinuti i da želite osigurati sve što je potrebno svojim obiteljima. Zbog toga vam želimo dati do znanja da radimo sve što je u našoj moći kako biste vi, vaše obitelji i vaši najbliži bili neometano opskrbljeni hranom i svim drugim osnovnim potrepštinama. Osnovnih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština ima dovoljno te su i za dalje osigurane dovoljne količine koje su potrebne za RH”, kaže se u priopćenju HUP-ove Udruge trgovine.


Trgovci ističu da blisko surađujemo s Vladom i dobavljačima kako bi osigurali isporuke u trgovine i robu na policama. Kažu i da online trgovine rade u punom kapacitetu kako bi omogućile dostavu proizvoda kupcima bez nepotrebnog izlaska iz kuće.
Posebno zahvaljuju zaposlenima u trgovini i u lancu opskrbe te pozivaju kupce na odgovornost.


“Molimo vas da budete pažljivi u načinu kupovine i da sami  pripazite na kontakte s našim djelatnicima koji su tu zbog vas. Pratite upute i obavijesti na našim prodavaonicama. Molimo vas, ukoliko ste u mogućnosti, da sva plaćanja obavljate beskontaktno (karticama) te održavate jedan metar odstojanja između svih drugih osoba”, kažu trgovci.


Također, pozivaju na izbjegavanje pretjerane kupnje.


“U potpunosti razumijemo vašu brigu, ali moramo upozoriti da kupovinom više no što vam je potrebno, izlažemo druge osobe koje bi mogle ostati bez potrepština. Potrepština ima dovoljno za sve ukoliko smo solidarni i radimo zajedno”, kažu trgovci.


“Zajedničkim djelovanjem pazimo na naše obitelji, prijatelje i susjede. Time pazimo i sve one druge koji su oko nas, uključujući i one starije i druge ranjive skupine”, zaključuju.