Splasnula panika

Trgovački lanci potvrdili da vraćaju na police proizvode Coca-Cole

Hina

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

"Od dobavljača Coca Cola primili smo certifikat kojim se potvrđuje da su svi proizvodi koje proizvodi i distribuira Coca-Cola HBC Hrvatska sigurni za konzumaciju te smo ih sukladno tome vratili u prodaju", odgovorili su iz KauflandaVećina trgovačkih lanaca u petak vraća na police svojih trgovina proizvode Coca-Cole, nakon što su analize pokazale da su uzorci zdravstveno ispravni i sigurni.


“Od dobavljača Coca Cola primili smo certifikat o sukladnosti proizvoda kojim se potvrđuje da su svi proizvodi koje proizvodi i distribuira Coca-Cola HBC Hrvatska sigurni za konzumaciju te smo ih sukladno tome vratili u prodaju”, odgovorili su iz Kauflanda na Hinin upit.


Tako su, kako navode, vratili u prodaju artikl 02300303 Coca Cola 0,5l PET nakon što su zaprimili izvještaj od Hrvatskog zavoda za Javno zdravstvo i dopis dobavljača da je artikl zdravstveno ispravan za konzumaciju.
Proizvod Romerquelle Emotion Blueberry Pomgranate 330 ml Kaufland nije imao u svom asortimanu, napominju.


Iz Lidla Hrvatska su također odgovorili kako u prodaju vraćaju proizvode Coca-Cole.


“Nastavno na objavu Državnog inspektorata od 9. studenoga te pisane obavijesti kompanije Coca-Cola da je zaprimila informaciju o rezultatima ispitnih izvještaja Državnog inspektorata o kontroli uzoraka njezinih proizvoda prema kojem se uzorci smatraju zdravstveno ispravnima i kojom kompanija potvrđuje da se svi proizvodi koje proizvodi i distribuira Coca-Cola HBC Hrvatska smatraju zdravstveno ispravnima i sigurnima za konzumaciju, Lidl Hrvatska u prodaju vraća proizvode Coca-Cole”, naveli su iz tog trgovačkog lanca.


Iz Fortenova grupe su također jutros na svojim internetskim stranicama objavili da vraćaju u svoje prodajne kanale proizvode Coca-Cole.


“Temeljem objave Državnog inspektorata od 9. studenog te pisane obavijesti kompanije Coca Cola da je zaprimila informaciju o rezultatima ispitnih izvještaja Državnog inspektorata o kontroli uzoraka njezinih proizvoda prema kojem se uzorci smatraju zdravstveno ispravnima i kojom kompanija potvrđuje da se svi proizvodi koje proizvodi i distribuira Coca-Cola HBC Hrvatska smatraju zdravstveno ispravnima i sigurnima za konzumaciju, kompanije Fortenova grupe – Konzum, Velpro, Roto dinamic i Tisak u svoje prodajne kanale vraćaju proizvode Coca Cole”, naveli su iz Fortenove.