Govor pobjednika prvog kruga

Tomislav Tomašević: “Nećemo se služiti prljavim trikovima! Pobijedit ćemo uzdignute glave i svima ćemo moći pogledati u oči”

P. N.

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Pobijedit ćemo bez da smo prodali dušu i da smo nekom dužni, kako bi uveli promjene i osigurali da ovaj grad bude mjesto boljeg života za sve.Premoćni pobjednik prvog kruga lokalnih izbora u Zagrebu, Tomislav Tomašević iz zeleno-lijeve platforme Možemo, obratio se javnosti na kraju večeri. Ovo je njegov govor:


“Večeras su građani Zagreba glasno rekli da promjeni. Večeras su građani Zagreba glasno rekli da kao grad – možemo! Da možemo zelenije, da možemo pravednije, da možemo transparentnije, da možemo bolje. Danas su građani Zagreba glasno rekli da ovaj grad ne pripada interesnoj kliki, nego svima nama koji u njemu živimo i zato je Zagreb naš. Od Sesveta do Podsuseda, od Brezovice do Podsljemena ostavili smo u ovoj kampanji srce na terenu i ovo je rezultat tog rada. Hvala stotinama volontera i volonterki koji su na kiši i na suncu stajali na štandovima i obilazili ovaj grad. Hvala svim Zagrepčankama i Zagrepčanima koji su nam danas dali povjerenje. Čestitke i svim našim kandidatima i kandidatkinjama na lokalnim izborima na drugim gradovima, od Splita do Rijeke, od Osijeka do Pule, od Karlovca do Dubrovnika, od Pazina do Korčule i u svim drugim gradovima gdje smo imali kandidate. Danas smo u Zagrebu napravili jedan i pol od dva potrebna koraka da oslobodimo ovaj grad od korupcijske hobotnice. Potrebno je još samo pola koraka da promijenimo model upravljanja gradom, da razvijamo Zagreb u razini standarda 21 stoljeća i da uhvatimo korak s drugim europskim metropolama. Prema dosadašnjim rezultatima imamo golemu prednost, ali nema opuštanja. Pred nama je još dva tjedna borbe i opet ćemo dati sve od sebe. Vodit ćemo i dalje pozitivnu kampanju i fokusirati se na probleme ovog grada i na rješenja za te probleme. Nećemo se služiti prljavim trikovima poput nekih naših protukandidata. Pobijedit ćemo uzdignute glave i moži ćemo svima pogledati u oči. Pobijedit ćemo bez da smo prodali dušu i da smo nekom dužni, kako bi uveli promjene i osigurali da ovaj grad bude mjesto boljeg života za sve. I zato, potreban je još jedan korak za promjenu koja se već vidi i osjeća. Pozivam sve građane da naprave još taj jedan korak za Zagreb. Hvala vam svima i idemo zajedno dalje u pobjedu.”