Unutarstranački izbori

Tomislav Tolušić, Petar Škorić i Ivan Kujundžić kandidirali se za potpredsjednike HDZ-a, Vinko Begić za predsjednika

P. N.

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Petar Škorić je novinarima, nakon što je potpisao obrazac kandidature na unutarstranačkim izborima, rekao kako želi potaknuti jačanje unutarstranačkog dijaloga u te doprinijeti promjenama u politici HDZ-aPredsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić, bivši zastupnik HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Ivan Kujundžić, liječnik Hrvoje Tomasović te bivši ministar poljoprivrede u Vladi Andreja Plenkovića kandidirali su se u ponedjeljak za potpredsjednike stranke na predstojećim unutarstranačkim izborima, javlja televizija N1.


Također, Vinko Begić istaknuo je kandidaturu za predsjednika stranke, iako su još jutros kandidati bili aktualni predsjednik stranke Andrej Plenković te Miro Kovač.


Kako javlja reporterka televizije N1 Matea Dominiković, obrazac kandidature na unutarstranačkim izborima u HDZ-u potpisao je i bivši ministar Tomislav Tolušić.
Petar Škorić je novinarima, nakon što je potpisao obrazac kandidature na unutarstranačkim izborima, rekao kako želi potaknuti jačanje unutarstranačkog dijaloga u te doprinijeti promjenama u politici HDZ-a.


„Želim da se kroz te promjene približimo onom dijelu biračkog tijela koje smo izgubili na proteklim dvama izborima. Bez tog dijela biračkog tijela, koje je godinama bilo vjerno HDZ-u, idemo prema gubitku parlamentarnih izbora”, poručio je.


Ne želeći konkretno reći podržava li za predsjednika Andreja Plenkovića ili Miru Kovača, Škorić je rekao da je raspoloženje biračkog tijela u Splitu i Dalmaciji da trebaju promjene.


Stoga želi aktivno sudjelovati u promjenama politika HDZ-a „Mi uz sva postignuća koja imamo i na vanjsko-političkom planu, na gospodarskom, sigurnosnom planu itd. Svjetonazorske teme ne nailaze na potporu našeg članstva i taj aspekt se ne može zanemariti”, ocijenio je Škorić.


Naveo je i kako se na unutarstranačkim izborima ne želi svrstavati uz timove, jer, drži, demokratski institut jedan član-jedan glas, gubi se svrstavanjem uz timove. „Moj cilj je artikulirati želje onih ljudi koji su nezadovoljni ovim političkim smjerom i gdje je to nezadovoljstvo se počelo pojavljivati od vremena Istanbulske konvencije do suprotstavljanja referendumskim inicijativama”, poručio je.


Trenutna lista kandidata za funkcije trenutno izgleda ovako:


Danas:Za predsjednika: Andrej PlenkovićVinko BegićMiro Kovač

Za zamjenika:


Tomo MedvedIvan Penava

Za potpredsjednike:


Zdravka BušićBranko BačićIvan AnušićOleg ButkovićDavor Ivo StierMilijan BrkićPetar ŠkorićBožo GalićTomislav TolušićIvan KujundžićHrvoje TomasovićAnita Šimić Bitunjac