Obiteljsko nasilje

Tomislav Mikulin pušten da se brani sa slobode

Hina

DORH / Snimio Darko JELINEK

DORH / Snimio Darko JELINEK

Mikulina je policija jučer kazneno prijavila za nanošenje tjelesne ozljede i nasilje u obiteljiOSIJEK Tomislav Mikulin, osumnjičenik za fizički napad i ozlijeđivanje predsjednika osječko-baranjskog SDP-a i saborskog zastupnika Domagoja Hajdukovića pušten je da se brani sa slobode, a nadležno tužiteljstvo nastavlja s izvidima, izvijestilo je u utorak osječko Općinsko državno odvjetništvo.


Mikulina je policija jučer kazneno prijavila za nanošenje tjelesne ozljede i nasilje u obitelji.


Ne navodeći identitet okrivljenika tužiteljstvo je izvijestilo da je nakon ispitivanja u osječkom Općinskom državnom odvjetništvu osumnjičenik pušten da se brani za slobode, jer tužiteljstvo smatra kako nema osnova za određivanje istražnog zatvora.
U tijeku su daljnji izvidi s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica tom događaju i donošenja državnoodvjetničke odluke koja će po završetku svih izvida biti javno objavljena, navode u tužiteljstvu.


Hajduković je 7. lipnja oko 17,30 sati, telefonski obavijestio policiju da ga je u Osijeku na ulici verbalno i fizički napao njemu poznati muškarac, a potom je zatražio liječničku pomoć u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC), gdje su mu liječnici konstatirali lakše tjelesne ozljede.


Mikulić je nakon toga uhićen i priveden pritvorskom nadzorniku osječko-baranjske PU.


Predsjedništvo SDP-a  u ponedjeljak je na hitnoj telefonskoj sjednici Mikulina isključilo iz članstva stranke i ujedno ga udaljilo s radnog mjesta višeg stručnog suradnika u Uredu predsjednika SDP-a Davora Bernardića.