Novi gradonačelnik

Tomašević uputio poruku svim zaposlenicima Grada Zagreba

Portal Novi list

Tomislav Tomašević / Foto Grad Zagreb

Tomislav Tomašević / Foto Grad Zagreb

Novi gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević prvog radnog dana uputio je poruku zaposlenicama i zaposlenicima gradske uprave, gradskih poduzeća i ustanovaNovi gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević prvog radnog dana uputio je poruku zaposlenicama i zaposlenicima gradske uprave, gradskih poduzeća i ustanova.


“Drage zaposlenice i zaposlenici gradske uprave, gradskih poduzeća i ustanova, drage kolegice i kolege,


Obraćam vam se prvi puta kao novi gradonačelnik Zagreba, imajući na umu da se svi zajedno nalazimo u novoj situaciji i na novom početku nakon 20 godina kontinuiteta gradske vlasti.
Otvaramo novo poglavlje u upravljanju gradom Zagrebom u kojem nas čekaju veliki izazovi – stabilizacija financija Grada, Holdinga i povezanih društava, obnova grada nakon potresa, oporavak gospodarstva i društva nakon pandemije koronavirusa; izazovi transformacije upravljačkog modela i ubrzavanje zelene tranzicije.


Pred svima nama je zadatak da građanima omogućimo bolju kvalitetu usluga i više podrške kako bismo ova zahtjevna vremena prebrodili zajedno i iz njih izašli jači i bolji, kao ljudi i kao grad.


Vjerujem u vašu profesionalnost i predanost ciljevima stvaranja boljeg života za sve nas. Vjerujem da dijelimo zajedničku želju stvaranja grada 21. stoljeća, otvorenog, pravednog i zelenog grada u kojem su svi građani jednaki.Moj tim i ja vjerujemo da je prvi preduvjet za ostvarenje navedenih ciljeva stvaranje atmosfere profesionalnosti, kolegijalnosti i uključivosti u samoj gradskoj upravi, gradskim poduzećima i ustanovama.


Svi koji rade zakonito, pošteno i na dobrobit građanki i građana grada imat će svoje mjesto u gradskom sustavu.


Ovaj grad počiva na svakom komunalnom radniku, svakom radniku u kulturi, obrazovanju, zdravstvu i sektoru skrbi, svakom službeniku gradske uprave, odnosno svakom od vas koji svakodnevno osiguravate da Grad funkcionira. Kvaliteta života, razvoj i napredak ovog grada ovise o našem zajedničkom radu za kvalitetniji život svih građanki i građana Zagreba.


Danas otvaramo novo poglavlje, i pozivam vas da ono označi pozitivnu prekretnicu u priči ovog velikog, stoljetnog i divnog grada”, poručuje Tomašević, koji se potpisao s “Vaš gradonačelnik”.