Borba za Zagreb

Tomašević: Unatoč velikoj prednosti, bitan je svaki glas u drugom krugu

Hina

Tomislav Tomašević / Foto Davor Kovačević

Tomislav Tomašević / Foto Davor Kovačević

“Svaki glas, bez obzira na veliku prednost, nam je jednako bitan. Trebat će nam veliki legitimitet za provedbu promjena. Pozivam sve koji su nam dali podršku u prvom krugu, a i one kojima nismo bili prva opcija, da nam daju glas u drugom krugu”, istaknuo je kandidat Zeleno lijeve koalicijeKandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević pozvao je u utorak birače da mu u drugom krugu daju što veću podršku te poručio da mu je, unatoč velikoj prednosti nad protukandidatom Miroslavom Škorom, bitan svaki glas radi što većeg legitimiteta za provedbu najavljenih promjena.


“Svaki glas, bez obzira na veliku prednost, nam je jednako bitan. Trebat će nam veliki legitimitet za provedbu promjena. Pozivam sve koji su nam dali podršku u prvom krugu, a i one kojima nismo bili prva opcija, da nam daju glas u drugom krugu”, istaknuo je kandidat Zeleno lijeve koalicije.


Tomašević je u društvu kandidata za svoje zamjenike Danijele Dolenec i Luke Korlaeta zahvalio biračima koji su mu dali potporu te volonterima koji su do sada sudjelovali u kampanji, ocijenivši 45 posto glasova osvojenih u prvom krugu kao “sjajne i obvezujuće rezultate”.
Koalicijska lista platforme Možemo! i partnera dobila je 23 od 47 mandata u Gradskoj skupštini, a Tomašević je najavio da će o većini koja će se temeljiti na programskoj suradnji razgovarati sa SDP-om, ali nakon završetka drugog kruga izbora.


Razgovori s Klisovićem o većini u Skupštini nakon izborne noći i danas


“Razgovori o programskoj suradnji u Gradskoj skupštini da bi stvorili većinu bit će održani tek nakon drugog kruga izbora za gradonačelnika”, poručio je i dodao da je o tome već razgovarao sa SDP-ovim kandidatom Joškom Klisovićem nakon izborne noći i danas. Naveo je da ne očekuje probleme oko formiranja stabilne većine u Skupštini.


Tomašević je istaknuo kako u drugom krugu očekuje da ga podrže kandidati od centra na lijevo, a što je već napravio Klisović koji je u izbornoj noći pozvao SDP-ove birače da u drugom krugu glasaju za Tomaševića.


Dolenec je rekla da su rezultati – prema kojima Tomašević ima premoćno vodstvo nad drugoplasiranim Škorom, kao i 23 mandata u Skupštini, te rezultati izbora za mjesnu samoupravu prema kojima je njihova lista najjača u 16 od 17 gradskih četvrti – pokazali da su građani prepoznali partnerski odnos koji imaju prema njima.