Gradonačelnik Zagreba

Tomašević objasnio zašto je novu Upravu Holdinga imenovao bez natječaja

Portal Novi list

Tomislav Tomašević / Foto Davor Kovačević

Tomislav Tomašević / Foto Davor Kovačević

Smatram da nismo prekršili predizborno obećanje. Ovo je bila mjera koja je bila nužna u situaciji u kojoj se nalazimo, objasnio je Tomislav TomaševićZagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je danas imenovanje nove Uprave Holdinga bez natječaja.


“Kad vas zatekne izvješće s 305 milijuna kuna gubitaka, imali smo dvije opcije – ili ostaviti staru Upravu, koja očito nije stavila stvar pod kontrolu ili razriješiti staru Upravu i ostaviti Holding bez Uprave nekoliko mjeseci koliko bi trajao javni natječaj.


Odlučili smo se da je najodgovornije rješenje imenovati minimalni broj članova Uprave, a to su dvojica, kako bi se odmah počelo s rješavanjem problema, a za ostale članove Uprave raspisati natječaj”, rekao je Tomašević, prenosi N1.
Dodao je da su uvid u pravo stanje dobili tek nakon primopredaje vlasti.


“Zagrebački Holding i Grad Zagreb su sustav spojenih posuda. Sve ono što je financijski loše u Holdingu se direktno odnosi na Grad i obrnuto.


Zato smo zaključili da moramo brzo djelovati i povukli smo potez koji smo povukli. Dobili smo mandat da rješavamo probleme i to je po nama bilo najodgovornije u ovoj situaciji”, rekao je Tomašević.


Na pitanje misli li da su prekršili predizborno obećanje da će Upravu i direktori Holdinga birati preko javnih natječaja, odgovorio je: “Smatram da nismo. Ovo je bila mjera koja je bila nužna u situaciji u kojoj se nalazimo”.