Točka iduće sjednice Gradske skupštine

Tomašević će zadužiti Zagreb za 400 milijuna kuna, poznati razlozi i uvjeti: Sve poslijepotresne aktivnosti financira Grad, a iz Fonda još ništa nisu dobili

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Kako doznaje N1, Tomašević novo zaduženje planira putem sindiciranog klupskog kratkoročnog kredita koji je dogovorio s četiri banke – Zagrebačkom bankom, Privrednom bankom Zagreb, OTP bankom i Erste bankom, i to na rok od godinu dana, s fiksnom kamatnom stopom od 1,4 postoZagrebački gradonačelnik gradonačelnik Tomislav Tomašević planira na dnevni red iduće sjednice Gradske skupštine 15 srpnja staviti točku o zaduživanju Grada Zagreba za 400 milijuna kuna, javlja televizija N1.


Kako doznaje N1, Tomašević novo zaduženje planira putem sindiciranog klupskog kratkoročnog kredita koji je dogovorio s četiri banke – Zagrebačkom bankom, Privrednom bankom Zagreb, OTP bankom i Erste bankom, i to na rok od godinu dana, s fiksnom kamatnom stopom od 1,4 posto.


Razlog je, kako neslužbeno kažu iz Gradske uprave, previše rashoda koji ne prate aktualni proračun. Sve poslijepotresne aktivnosti još uvijek financira Grad, a iz Fonda još ništa nisu dobili.
Prihodovna strana pak bilježi manjak jer nisu prodani Gredelj, Paromlin i bivša Zagrepčanka. Pokojni Milan Bandić rekao je da će Grad njihovom prodajom uprihoditi milijardu kuna.