Izabrani

Tko su novi članovi uprave ZG holdinga? Među njima je i nekadašnji kandidat za predsjednika Hajduka

Zlatko Crnčec

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Bivši predsjednik zagrebačke podružnice Društva prijatelja Hajduka Boris Sesar ima iskustva u telekomunikacijama i IT-u, Ivan Novaković na rukovodećim pozicijama, a Matija Subašić-Maras u transformaciji poslovanja i upravljanju ljudskim resursimaZAGREB – Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević predstavio je jučer nova tri člana Uprave Zagrebačkog holdinga koji su izabrani na javnom natječaju, a konačnu su odluku donijeli on te njegova dva dogradonačelnika – Danijela Dolenec i Luka Korlaet.


– Nakon 73 prijave, nakon odabira kandidata za uži izbor, nas troje smo intervjuirali 15 kandidata od 73. Odlučili smo se za troje i oni će stupiti na mandat u rujnu. Sve tri osobe imaju više od deset godina iskustva na rukovodećim pozicijama u domaćim i stranim tvrtkama.


Ivan Novaković ima dugogodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama, posebice u Ini te na području strateškog razvoja i IT-a. Boris Sesar ima dosta iskustva u telekomunikacijama, IT-u, digitalnoj transformaciji, razvoju poslovanja, restrukturiranju. Matija Subašić-Maras ima iskustvo u poslovima transformacije poslovanja i upravljanja ljudskim resursima, uglavnom u osiguranju i farmaceutskoj industriji, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare.
Dodao je da će izborom ova tri dodatna člana, uz dva koja su imenovana na proljeće – Nikola Vuković i Ante Samodol – vodstvo Zagrebačkog holdinga biti kompletirano. Tomašević je doživio velike kritike javnosti u lipnju kada su Vuković i Samodol bili imenovani bez javnog natječaja jer je time prekršio predizborno obećanje. Bez javnog natječaja tada je bilo imenovano i troje članova Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga – predsjednica Suzana Brenko te Ratko Bajakić i Damir Topić.


Kompetitivni natječaj


Novaković je 2019. godine bio direktor u tvrtki STSI-Integrirani tehnički servisi koja je dio Ina Grupe. U Holding dolazi iz tvrtke DSP RENOMIA, neovisnog brokera u osiguranju. Tvrtka je osnovana 2003. godine, a vlasnik je Ivan Soviček. Sesar ima iskustva u telekomima, godinama je radio u HT-u, a potom i u Deutsche Telekomu. Od tamo je 2020. prešao u United Group gdje je bio zadužen za telekome. Sesar je i suosnivač studija za izradu računalnih igara Gamepires. U slobodno se vrijeme bavi triatlonom, a sudjelovao je i na poznatim Ironman natjecanjima. Navijač je Hajduka, a prije nekoliko godina bio je među kandidatima za predsjednika tog kluba.


U to je vrijeme bio i predsjednik zagrebačke podružnice Društva prijatelja Hajduka. Matija Subašić Maras ima iskustva u osiguranju i farmaceutskoj industriji. Prema informacijama s njenog LinkedIna, Subašić-Maras je šest godina radila u Croatia osiguranju gdje je bila direktorica ljudskih resursa.


Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec rekla je da će Zagrebački holding ovaj tjedan raspisati javni natječaj za 17 voditelja podružnica Zagrebačkog holdinga, direktore ovisnih trgovačkih društava i ravnatelja ustanove Gradske ljekarne Zagreb.


– Radi se o velikom i značajnom natječaju za 17 rukovodećih pozicija. Ishodom tog natječaja, nadamo se, bit će ekipirani da zajedno s nama provedu sve promjene koje smo najavili, rekla je Dolenec. Ona je dodala da će za razriješene voditelje 17 podružnica vidjeti mogu li biti raspoređeni na druga radna mjesta te najavila skoro raspisivanje javnog natječaja i za čelne ljude Zagrebačkog velesajma i ZET-a.


– Natječaj će biti objavljen na stranicama Zagrebačkog holdinga, otvoren je dva tjedna, kandidati moraju imati petogodišnje iskustvo u vođenju ovakvih sustava, kao i priložiti prijedlog programa razvoja podružnice za koju se javljaju. Pozivam sve zainteresirane da se jave. Ovo je potpuno otvoreni kompetitivni natječaj, rekla je Dolenec.


Problemi obnove


Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet izvijestio je o nastavku obnove.


– Mobilni timovi su obradili crveno označene zgrade, njih 958, a prošlog tjedna krenuli su s obradom narančasto označenih zgrada, njih 4.072. Do sada je obrađeno 650 zahtjeva, krenulo se prošli tjedan s gradskom četvrti Podsljeme, ovaj tjedan s Gornjom Dubravom, zatim slijede Maksimir, Sesvete i ostalih 13 četvrti, rekao je Korlaet. Također je izvijestio o sastanku s predstavnicima novozelandskog grada Christchurcha, koji je bio pogođen snažnim potresom od 6,3 po Richteru 2011. godine, a poginulo je 185 ljudi.


– Postavljeno je niz konkretnih pitanja o problemima obnove, iskristalizirala se obnova u potezima, u blokovima i ulicama, da se operativa ne rasprši. To je važna lekcija o kojoj sada razmišljamo, rekao je Korlaet.


Korlaet je nakon obilaska gradilišta svih škola u Donjem i Gornjem gradu uočio potrebu jače koordinacije svih dionika u tom procesu. »Poštovanje rokova nam je apsolutni prioritet i toga se držimo«, naglasio je.