Nije htio otkriti

Tko je Opari prvom otkrio informaciju o uhićenju splitskog ubojice? Božinović tvrdi: ‘Ja mu je nisam dao’

P. N.

Foto Milan Sabic / PIXSELL

Foto Milan Sabic / PIXSELL

Niti u jednom trenutku nisam preuzeo ovlasti policije, niti to kanim. Svatko je odradio svoj posao. Vi vrlo dobro znate da policija ima stroge i zakonom propisane procedure kako i kada može što kazati, rekao je OparaZašto je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara javnosti prvi dao informaciju o tome da je uhićen počinitelj trostrukog ubojstva u Splitu. Tko mu je iz policijskog sustava dao tu informaciju prije negoli je za nju doznala javnost?


Iz policije su još jučer kazali da informacija nije došla od njih, ali izvor danas nije htio otkriti niti Opara.


– Informacija je bila točna i pravovremena. Nije normalno ga građani misle da osumnjičenik hoda po gradu… Htio sam smiriti građane i u tome sam uspio, nakon nje se vratio mir na ulice grada”, rekao je danas dodavši da je cijelo vrijeme bio u kontaktu s policijom. Važno je kazati i dati kvalitetnu informaciju kako bi se građani smirili i kako bi se vratio mir na ulice. Zahvaljujem i građanima koji su bili mirni i koji su pratili preporuke i upute policije. Zahvaljujem i medijima koji su na kvalitetan način uglavnom izvješćivali o krizi koja je na sreću za nama”, rekao je Krstulović Opara, prenosi N1.
Rekao je i da je cijelo vrijeme bio u kontaktu s odgovornima u policiji i da je informacija bila točna i pravodobna.


– Niti u jednom trenutku nisam preuzeo ovlasti policije, niti to kanim. Svatko je odradio svoj posao. Vi vrlo dobro znate da policija ima stroge i zakonom propisane procedure kako i kada može što kazati. Svaka informacija koju daje gradonačelnik je službena. Policija je i u ovoom slučaju pokazala da je u vrlo kratko vrijeme riješila slučaj što nije bilo nimalo lako. Naš grad je unatoč velikom pritisku turista siguran grad, dodao je. 


Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović na konferenciji za medije danas je rekao da on nije gradonačelniku dao informaciju.


– Čuo sam što je rekla i policija i splitski gradonačelnik i vidio sam i ja da nije dobio informaciju od policije, ja mu nisam mogao dati tu informaciju zbog toga što u trenutku kad sam se ja čuo s njime, tada još nije bila uhićena osoba koja se povezuje s tim djelom”, kazao je Božinović, prenosi N1, dodajući da “ne zna kako je on to mogao znati”.