Susret u Zagrebu

Susret predsjednice Grabar-Kitarović i predsjednika Boruta Pahora

Hina

snimio Željko Lukunić / PIXSELL

snimio Željko Lukunić / PIXSELL

Predsjednici su suglasni da je u trenutnom međunarodnom okruženju važno očuvati međusobne dobrosusjedske odnose i politički dijalog na najvišoj razini.ZAGREB – Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor susreli su se u subotu na neformalnom radnom ručku u Zagrebu, priopćeno je iz Ureda predsjednice.


Predsjednik Pahor došao je u Zagreb odakle nastavlja put za Split na poziv organizatora Splitskog polumaratona, a neformalno druženje dvoje predsjednika nastavlja se u okviru njihova redovitog dogovora s ciljem nastavka dobrih međusobnih odnosa između Hrvatske i Slovenije. Prilikom susreta razgovaralo se o nekoliko pitanja, kao sto je idući sastanak Procesa Brdo Brijuni, koji će se održati u svibnju u Albaniji.

Predsjednici su suglasni da je u trenutnom međunarodnom okruženju važno očuvati međusobne dobrosusjedske odnose i politički dijalog na najvišoj razini.


U tom smislu, razgovarali su o zadnjem susretu trilaterale Slovenija-Austrija-Hrvatska, ali i o nacrtu predsjednika Pahora u vezi poslovnog foruma Inicijative triju mora, koji će se održati početkom lipnja u Sloveniji, koja je ujedno i domaćin.
Uz predsjednike 12 zemalja na forumu će biti nazočan i njemački predsjednik te visoki predstavnik SAD-a pri Europskoj uniji.


više vijesti