IZBOR UPRAVNOG VIJEĆA

Nesuđeni HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba ipak nije kažnjen: Vanđelić imenovan ravnateljem Fonda za obnovu

P. N.

Foto Pixsell

Foto Pixsell

"Smatram da je potres danas zaista najbitnija tema koju imamo u državi – najzahtjevnija i financijski najveća. Podsjećam da je procjena ukupnih troškova obnove koju je napravio Centar za potresna istraživanja – 97 milijardi kuna samo za Zagreb", rekao je Damir Vanđelić.Ministar Darko Horvat obratio se novinarima nakon sjednice vijeća na kojoj je za ravnatelja Fonda predložen Damir Vanđelić, koji je inače slovio kao potencijalni kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba.


Kako javlja N1 Horvat je obrazložio odluku.


“Slijedom svih analiza pristigle dokumentacije i slijedom intervjua koje smo obavili sa svim kandidatima, u Upravnom vijeću predložili smo gospodina Vanđelića za ravnatelja Fonda za obnovu. Jednoglasnom odlukom gospodin Vanđelić je na to mjesto i potvrđen. Ja mu želim puno sreće, uspjeha. Čestitka na hrabrosti i ulasku u jedan takav zahtjevan posao”, rekao je Horvat.
Potom se javnosti obratio i Damir Vanđelić.


“Zahvaljujem se gospodinu Horvatu i Upravnom vijeću na jednoglasnom izboru. Mislim da je to odluka koja je u cilju kontinuiteta obnove i nastavka onog što smo počeli raditi.


Smatram da je potres danas zaista najbitnija tema koju imamo u državi – najzahtjevnija i financijski najveća. Podsjećam da je procjena ukupnih troškova obnove koju je napravio Centar za potresna istraživanja – 97 milijardi kuna samo za Zagreb.


Za ove naknadne potrese procjene se tek rade i zato smatram da je najvažnije ono čega sam se i primio. Da to upogonimo i da krenemo. I to na onaj način koji je efikasan, na način koji je transparentan i na način koji će pokazati da se može putem dinamičkog sustava javne nabave i drugih mjera napraviti to na jedan antikoruptivan način”, rekao je Vanđelić.


Upitan o tome hoće li se možda kandidirati kao nezavisni kandidat na lokalnim izborima, rekao je: “Ja za nezavisnu listu ne znam, svašta se spominjalo. Ono što mogu reći, rekao sam 3. veljače na konferenciji, dotad sam promišljao bi li se angažirao kao gradonačelnik Zagreba koji bi prvenstveno bio kandidat HDZ-a, a zatim eventualno i nekih drugih stranaka koje bi to podržale. 3. veljače sam rekao da smatram da je ovo teži zadatak, odgovorniji i da sam ja zapravo prikladniji za ovaj zadatak kojeg sam se i primio.”