Potpredsjednica EK-a

Šuica: “Priznajmo, žene žele da ih muškarac vodi prema sigurnoj luci”

P. N.

REUTERS

REUTERS

Preuzimati odgovornost i voditi su dvije najvažnije muške osobine i vještine koje postoje. A one su potrebne kako bi se žena mogla prepustiti u svojoj ženstvenosti, piše na Potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica na svojem je profilu na Facebooku objavila tekst očito potaknut Danom ženom.


“I mi žene trebamo preuzeti odgovornost. Nemojmo samo biti žrtve ili tvrditi da smo uskraćene za ovo ili ono. Nisu nam sve muškarci krivi.


Mi smo majke koje odgajamo svoje sinove i kćeri Dakle ti muškarci i te žene u konačnici dolaze od nas. Djeca uče primjerom? Ili?
Srećom, vremena su se itekako promijenila a time i zahtjevi žena. U današnje vrijeme većina nas žena, barem tu u zapadnom svijetu, više nije financijski ovisna o muškarcima a i razvile smo identitet koji nadilazi identitet domaćice. Snažne smo, neovisne i samoodređene.


Ali ne bismo trebale zaboraviti jednu stvar. Bez obzira koliko je moderna žena snažna i neovisna, većina nas i dalje voli kada muškarac može i želi preuzeti vodstvo. Žene žele muškarca koji je odrastao, koji preuzima odgovornost i koji zna što želi.


Preuzimati odgovornost i voditi su dvije najvažnije muške osobine i vještine koje postoje. A one su potrebne kako bi se žena mogla prepustiti u svojoj ženstvenosti.


Nemojmo je se odreći. Ta razmjena ženske i muške energije je itekako važna.


Žene se žele odreći djela odgovornosti znajući da će muškarac sigurno dovesti brod u luku – ma koliko bila more bilo olujno. Priznajmo to.”, napisala je Šuica uz napomenu “Written by #AlisMaric“.


Ove riječi su već izazvale podijeljenje komentare, a zanimljivo je da u isto vrijeme na svojoj službenoj stranici podijelila strategiju EU o jednakosti spolova.