Potpredsjednik Vlade

Štromar: HNS je dio Vlade i mi donosimo odluke, Divjak će ostati ministrica

Hina

Foto/Patrik Macek/PIXSELL

Foto/Patrik Macek/PIXSELL

»HNS je dio Vlade i mi donosimo odluke i tako će biti i dalje«, rekao je Štromar na pitanje ima li Divjak autoritet u Vladi i jednako pravo kao HDZ-ovi ministri i zašto njezini pregovori s premijerom Plenkovićem ne završavaju isto kao tih ministaraZAGREB – HNS-ov potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar rekao je u četvrtak da ministrica obrazovanja Blaženka Divjak ima podršku HNS-a, te da ne očekuje da će je premijer Plenković smijeniti, već je uvjeren da će ostati ministrica.


»Ministrica Divjak ima podršku HNS-a. Ona je učinila izuzetno puno u ove dvije i pol godine. Zaboravljamo kakva reforma je napravljena, za koju Europska komisija kaže da je najveća reforma koju provodimo«, rekao je Štromar na na konferenciji za novinare ispred Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.


Dodao je da tu reformu provodimo za djecu, mlade i učenike koji će se moći, kad završe školovanje, bolje i kvalitetnije snalaziti u životu.
»HNS je dio Vlade i mi donosimo odluke i tako će biti i dalje«, rekao je Štromar na pitanje ima li Divjak autoritet u Vladi i jednako pravo kao HDZ-ovi ministri i zašto njezini pregovori s premijerom Plenkovićem ne završavaju isto kao tih ministara.


Na pitanje očekuje li da će premijer Andrej Plenković smijeniti ministricu Divjak, Štromar je kratko odgovorio: »Ne«.


»Ministrica će ostati ministrica«, dodao je.


Objasnio je da ministrica Divjak ima puno posla. »Imamo još 10-11 mjeseci. Treba ‘Školu za život’ stvarno napraviti tako da omogući našoj djeci kvalitetnije obrazovanje. Puno smo napravili, neki koraci su učinjeni, dali ima još dosta koraka«, poručio je Štromar.


Komentirajući novinarsku tvrdnju da nema uopće škole, a ne da nema »Škole za život«, Štromar kaže da će sigurno biti škole jer će ovi pregovori kad-tad završiti.


»Apeliram na sve – završite te pregovore, ne radi sindikalista, ne radi političkih poena, nego radi nastavnika, i što je najbitnije radi učenika koji zaslužuju ići u školu i dobiti nova obrazovanja. Moramo sve učiniti za naše učenike«, poručio je.


Upitan ima li on kao potpredsjednik Vlade neki utjecaj na ovu situaciju, Štromar je rekao da oni o tome razgovaraju, ali zna se koje su odgovorne osobe u Vladi koje dogovaraju izmjenu pravilnika i koeficijenata.