Koronavirus

Stroge mjere: U Puli se do 14. travnja zatvaraju kino, kazalište, knjižnice, bazeni…

Hina

Foto Glas Istre

Foto Glas Istre

Osim toga, Grad je ograničio rad ugostiteljskih objekata do maksimalno 23 sataPULA Nakon što su u pulskoj Općoj bolnici potvrđena dva slučaja koronavirusa Grad Pula je u utorak prihvatio prijedlog županijskog Stožera civilne zaštite o potrebi provođenja strožih mjera pa se do 14. travnja odgađaju sve javne manifestacije, kulturna događanja, skupovi i natjecanja.


Kako se navodi u priopćenju za javnost iz Grada Pule, strože mjere su prihvaćene s obzirom na blizinu granice s Italijom i zbog dnevnih migracija lokalnog stanovništva.


Tako se privremeno zatvaraju svi javni objekti i ustanove kojima upravlja Grad Pula: Istarsko narodno kazalište- Gradsko kazalište Pula, kino Valli, Društveni centar Rojc, Gradska knjižnica i čitaonica, Čitaonica kluba umirovljenika, Dječja knjižnica, knjižnica Veruda, kompleks javnih gradskih bazena, Dom sportova Mate Parlov, sportski centar Mirna i Dom braće Ribar.
Osim toga, Grad je ograničio rad ugostiteljskih objekata do maksimalno 23 sata.


Pulska gradska uprava od sutra ograničava rad sa strankama te se one pozivaju da komunikaciju obavljaju elektroničkim putem, poštom ili telefonom.


Građani se i dalje pozivaju na pridržavanje propisanih higijenskih postupanja koja uključuju češće i temeljito pranje ruku, izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta, korištenje dezinficijensa za ruke te da ako osjete znakove i simptome groznice, upale respiratornih puteva, čak i blage, ali novonastale, da kontaktiraju svog liječnika za daljnje upute.