Zadovoljni odazivom

Štrajk se nastavlja: Škole neće raditi u ove dvije županije, a sindikat najavljuje nove pritiske prema Vladi

P. N.

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Mihalinec je najavio i nove sindikalne aktivnosti, o čijim pojedinostima će sindikat informirati sutra. Sindikati, naime, smatraju da štrajk nije dovoljan, da je potrebno poduzeti nove aktivnosti kako bi se napravio pritisak prema Vladi.Štrajk u školama se nastavlja! Sutra će se štrajkati u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a u četvrtak u Virovitičko-podravskoj. Objavili su to na konferenciji za novinare predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem i predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.


Mihalinec je najavio i nove sindikalne aktivnosti, o čijim pojedinostima će sindikat informirati sutra. Sindikati, naime, smatraju da štrajk nije dovoljan, da je potrebno poduzeti nove aktivnosti kako bi se napravio pritisak prema Vladi.


U sindikatima koji organiziraju štrajk izuzetno su zadovoljni odazivom, tvrde da se današnjem štrajku odazvalo 97,47 posto zaposlenih.
– Brojke dokazuju da ministrove prijetnje samo jačaju štrajk, kazala je Sanja Šprem, dodajući da su sindikalisti “ružno optuženi” da su željeli “privatizirati pregovore za osnovicu plaće”.


Njezin kolega Mihalinec rekao je pak da je javnosti bačena “smrdljiva riba”, tema plaća sindikalnih čelnika.


– Najveći je problem koju plaću ima Sanja Šprem, koliku ja? To se može lako saznati. Ministar Marić s dva klika mišem može doći do podataka o našim plaćama. Svi naši članovi dobro znaju kolike su naše plaće, zašto su tolike i nemaju problem s tim, rekao je Mihalinec.


Dodao je da se ti “uvijek dogodi”, da nakon toga “idu čudesne analitike kojima se želi dokazati da učitelji traže kruha preko pogače, da imaju puno ferija, da rade loše…”