Nova faza

Stožer uskoro objavljuje koje su to nove mjere: Još se ne zna gdje se zarazio kardiolog s Rebra

P. N.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je jutros za N1 da je liječnik s Rebra pozitivan na koronavirus. On je hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", a boravio je u inozemstvu proteklih 15 dana pa se zasad ne zna kako se zarazioNacionalni stožer civilne zaštite u 9 će se ponovno obratiti javnosti i objaviti koje su to nove mjere koje će Hrvatska uvesti. Ministar Davor Božinović jučer je najavio da će postati sve rigoroznije i da će se naši životi početi ozbiljnije mijenjati.


Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je jutros za N1 da je liječnik s Rebra pozitivan na koronavirus. On je hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, a boravio je u inozemstvu proteklih 15 dana pa se zasad ne zna kako se zarazio.


U samoizolaciji je još 11 djelatnika koji su bili s njim u kontaktu te je zatvoren taj dio kardiologije, objavio je Jutarnji list.
Kardiolog je u srijedu pojačano kašljao, pokrenuta je procedura o postupanju u slučaju sumnje na koronavirus, poslan je u samoizolaciju, gdje je čekao nalaz iz Klinike za infektivne bolesti. Pretpostavka je da je liječnika zarazio neki pacijent ili se to dogodilo na stručnom skupu održanom u Hrvatskoj, na kojem su bili jedan Britanac, Talijan i Španjolac. Navodno nitko od njih zasad nije zaražen, piše Jutarnji list.