Ne idite u bolnicu

Što učiniti ako sumnjate da ste zaraženi koronavirusom? Prvo telefonom zovite svojeg liječnika

Hina

Foto M. Jurinec PIXSELL

Foto M. Jurinec PIXSELLZamjenik ravnateljice Klinike »Dr. Fran Mihaljević Rok Čivljak podsjetio je jutros građane da o potencijalnoj izloženosti koronavirusu prvo telefonski obavijeste liječnika obiteljske medicine te istaknuo kako je važno i da svi zdravstveni djelatnici razmišljaju o bolesnicima i kontaktima.


U emisiji HRT-a U mreži Prvog upozorio je još jednom građane da, prema uputama Stožera, o potencijalnoj izloženosti virusu telefonski obavijeste liječnika obiteljske medicine kako bi se na pravi način usmjerili hitnoj službi, da se ne dogodi ono što se sinoć dogodilo u KB-u Dubrava.


Događa se sve rutinski, sve ono što se događa u ovakvim epidemijskim situacijama. U idućim danima možemo očekivati još slučajeva, ali važno je da svi zdravstveni djelatnici razmišljaju o bolesnicima i kontaktima, rekao je zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti »Dr. Fran Mihaljević« Rok Čivljak.
Koronavirus nije potvrđen kod muškarca zbog kojeg je u utorak navečer bio zatvoren Hitni odjel zagrebačke Kliničke bolnice Dubrava. On je došao na hitni prijem došao bolesnik sa sumnjom na gripu, a kako se zbog cjelokupne epidemiološke slike, nije mogla isključiti i sumnja na koronavirus, on je odvezen u Kliniku za infektivne bolesti »Fran Mihaljević« gdje je bio testiran i zadržan.


Nakon dezinfekcije, Hitni prijem je sinoć otvoren.