Oprez

Stiže prvi ovogodišnji toplinski val, ove regije će biti pod najžešćim udarom

Hina

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Važno je rashladiti svoj dom i radno mjesto, kloniti se vrućine od 10 do 17 sati i piti dovoljno tekućineVelika ili vrlo velika opasnost od toplinskih valova očekuje se u petak u gotovo cijeloj Hrvatskoj koja je većinom označena crvenim ili narančastim upozorenjem, a riječ je o prvom ovogodišnjem toplinskom valu i na kopnu i na Jadranu.


U crvenom će u petak, 21. lipnja biti kninsko, splitsko i dubrovačko područje što znači da se ondje očekuje vrlo velika opasnost od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje.


U narančastom ili u velikoj opasnosti od toplinskog vala bit će zagrebačko, karlovačko, gospićko i riječko područje.
Već od srijede popodne sve češće će temperatura biti iznad 35 stupnjeva Celzijusovih. Noći će biti sve toplije, što će nekima otežavati kvalitetan san i odmor.


No, u petak nestabilnije uz porast mogućnosti za lokalne pljuskove, osobito u subotu i intenzivnije, prognozirali su iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.


Prema uobičajenim preporukama od velikih vrućina važno je rashladiti svoj dom i radno mjesto, kloniti se vrućine od 10 do 17 sati, rashladiti tijelo i piti dovoljno tekućine te pomoći drugima.