Vremenska prognoza

Stiže prava zima, do večeri će pasti i više od 20 centimetara snijega

P. N.

Foto Damir Špehar PIXSELL

Foto Damir Špehar PIXSELLDanas će biti oblačno i kišovito, osobito na Jadranu i vjetrovito – većinom uz jugo, a navečer na sjevernom dijelu i buru! U mnogim će krajevima poslijepodne padati i snijeg, ponajviše u gorju, gdje ga do večeri mjestimice može pasti i više od 20 cm. Premda su zimske službe spremne – ne morate li – na put najbolje ne krećite, posebice ne kroz gorsku Hrvatsku. U utorak hladnije, uz barem djelomično razvedravanje, te i dalje često jaku, gdjegod i olujnu buru.


Sredinom tjedna uglavnom još hladnije, posebice na kopnu, gdje će jutarnja temperatura u mnogim mjestima biti oko -5 °C, a u gorju ponegdje vjerojatno i oko -10 °C. Magla će u nizinama kopnene Hrvatske biti česta, mjestimice i dugotrajna, dok će sunčano prevladavati u gorju i na Jadranu, gdje će bura oslabjeti, pa će u četvrtak poslijepodnevna temperatura biti u porastu. Od petka ponovno diljem Hrvatske oblačnije, ali i toplije, uz jugo i jugozapadnjak, te uz povremenu kišu uglavnom na Jadranu i područjima uz njega, najavljuje HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.


U utorak u unutrašnjosti smirivanje i djelomično razvedravanje, a od srijede barem djelomice sunčano, ujutro s mrazom i mjestimičnom maglom, osobito sredinom tjedna. Na Jadranu u utorak djelomice sunčano, na jugu još ujutro uz malo kiše. U srijedu i četvrtak barem djelomice sunčano. U petak i subotu promjenljivo, povremeno s kišom. U utorak će puhati jaka, mjestimice i olujna bura, koja će u srijedu oslabjeti, a prema kraju tjedna okrenuti na jugo i jugozapadnjak.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.