Turistička sezona

Srpanj s 2 milijuna dolazaka, trenutno je u Hrvatskoj 700.000 turista: “S obzirom na okolnosti, ovo su odlični pokazatelji”

Hina

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

U dosadašnjem dijelu srpnja kod dolazaka je vodeće tržište Njemačka, odakle je ostvareno 92 posto lanjskog rezultata, a slijede Slovenija s 91 posto te Poljska i Češka s oko 82 posto lanjskog rezultata mjerenog dolascima u istom razdobljuHrvatska je na današnji dan ostvarila više od dva milijuna turističkih dolazaka u srpnju, što je 54 posto dolazaka ostvarenih u istom razdoblju prošle godine, priopćila je u ponedjeljak Hrvatska turistička zajednica prenoseći podatke eVisitora.


Ostvareno je i 14,7 milijuna turističkih noćenja što je približno 59 posto lanjskog rezultata.


Od ukupnog broja dolazaka inozemni su turisti ostvarili 1,8 milijuna (51 posto lanjskog rezultata) i 12,5 milijuna noćenja (56 posto lanjskog rezultata), dok je promet domaćih turista na razini od 90 posto prošlogodišnjeg prometa mjerenog dolascima te 78 posto razine u noćenjima.
U dosadašnjem dijelu srpnja kod dolazaka je vodeće tržište Njemačka, odakle je ostvareno 92 posto lanjskog rezultata, a slijede Slovenija s 91 posto te Poljska i Češka s oko 82 posto lanjskog rezultata mjerenog dolascima u istom razdoblju.


Destinacije s najviše ostvarenih dolazaka u dosadašnjem dijelu srpnja su Rovinj, Medulin, Crikvenica, Poreč, Umag i Split.


“Ovo su, s obzirom na okolnosti, odlični pokazatelji i dobra najava za kolovoz u kojem očekujemo nastavak pozitivnih trendova. To potvrđuje i oko 700 tisuća turista koji se trenutno odmaraju u Hrvatskoj“,  izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.


Naglasio je važnost daljnjeg odgovornog ponašanja s ciljem zadržavanja percepcije Hrvatske kao sigurne turističke destinacije.