KRIK istražuje

Srbijanski narko-boss imao registriranu tvrtku u Vukovaru! Sjedište tvrtke bilo je na adresi HDSSB-ove kandidatkinje za gradonačelnicu

P. N.

foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Iz izvatka Trgovačkog suda Republike Hrvatske uistinu je vidljivo da je spomenuti Predrag Koluvija, koji je uhićen 2019. godine kad je na imanju u njegovom vlasništvu nađena impresivna plantaža marihuane, u Vukovaru osnovao poduzeće "THC Quality Group".Optuženi srbijanski narko-bos Predrag Koluvija osnovao je firmu u Hrvatskoj na adresi stana Slavice Šijaković, bivše članice Gradskog vijeća Vukovara i kandidatkinje za gradonačelnicu Vukovara iz redova HDSSB na lokalnim izborima 2013. godine.


Informacije o vezi između narko-bossa iz Srbije i lokalne političarke iz redova stranke Branimira Glavaša objavio je srbijanski portal KRIK. Novinari KRIK-a bave se istraživačkim novinarstvom s naglaskom na organizirani kriminal i njegove veze sa svijetom politike, a KRIK važi za jedan od najrelavantnijih medija u Srbiji, o čemu govori mnoštvo međunarodnih nagrada za istraživačko novinarstvo koje su dobili njegovi novinari.


Iz izvatka Trgovačkog suda Republike Hrvatske uistinu je vidljivo da je spomenuti Predrag Koluvija, koji je uhićen 2019. godine kad je na imanju u njegovom vlasništvu nađena impresivna plantaža marihuane, u Vukovaru osnovao poduzeće “THC Quality Group”. Osim Koluvije, kao drugi osnivač tvrtke navodi se izvjesni Goran Stojanovski. Tvrtka je osnovana 3. listopada 2019. godine, a pri osnivanju je bila registrirana na adresi Vijenac R. Boškovića 5/15. U dokumentima Trgovačkog suda stoji da je adresa sjedišta tvrtke promijenjena te da nova adresa sjedišta nije poznata.
Ove činjenice uklapaju se u mozaik informacija portala KRIK, čiji novinari navode da je Slavica Šijaković prošle godine, dakle nakon Koluvijinog uhićenja, od Trgovačkog suda tražila promjenu podataka u registru te poduzeće od ožujka ove godine više nema sjedište na adresi koja je prijavljena prilikom njegovog osnivanja.


Novinarima portala KRIK Slavica Šijaković nije željela komentirati kako je došlo do toga da na njezinoj adresi bude sjedište tvrtke uhićenog Koluvije. Rekla je samo: “Ne mogu ništa komentirati. Hvala Vam, doviđenja.” Kako navodi KRIK, “Šijaković (ranije Jelinić) (…), nakon razlaza sa HDSSB-om, na lokalnim izborima 2017. sudjelovala je kao predstavnica Zelenih.